Betonggulv i 2 nivåer

Startet av proel, mai 28, 2010, 07:34:28

proel

Står i startgropen til hyttebygging. Hytta blir i 2 nivåer med høydeforsjell på 30 cm. Er det noen som har erfaring med et sliokt grunnarbeid?  Lurer på om Jackon/Sundolitt er mulig å bruke eller om tradisjonell forskaling er enklest i dette tilfellet? Vet det finnes 30 - 60 cm høyder av disse elementene.

Nilsk

Skal du ha kryperom eller plate? vist du skal ha plate går det nok ann og bruke 30 og 60 cm ringmurelement til jackon ja. :)
Kjøpte hyttetomt-09 Ferdig Utv 2010
Skal være ferdig inne, til påsken 2012.

proel

Planlegger støpt plate. Vil ikke ha noe annet. Slipper da kryprom og ulempene dette medfører.
Det er akkurat i overgangen mellom nivåene jeg lurer på hvordan det vil bli. Må kanskje forskale mellom øvre og nedre nivå betonggulv?
Regner med min 20cm isopor i grunnen med 7-8 cm støpt plate oppå. Brukes armert betong eller armering i grunnen?  Fordeler/ulemper?

Hans

Jeg har brukt vanlig armering i Jackon ringmur, men bestiller armert betong til selve plata.
Vi bygger hytte i Birtedalen i Fyresdal kommune.
Prosessen dokumenteres på http://byggehytte.wordpress.com/ og på http://twitter.com/ho_hodol

proel

Ok. Høres veldig greit ut. Er det noen prisforskjell?

Hans

Egentlig ikke. D.v.s. stålfiberarmert betong koster 350 kr ekstra pr m3, men til gjengjeld slipper du å kjøpe armeringsnett og avstandsklosser. Et armeringsnett koster ca 350-400 kr for 2x5 m, og en kubikk betong holder jo også til 10 m2.

I tillegg så slipper du jobben med å legge ut nettet, og du slipper å tråkke i nettet når du retter ut betongen.

Men, hvis du skal ha varmekabler eller vannrør støpt i betongen så er det jo greit å ha nettet for å feste dette til. I vårt tilfelle skal vi bare ha varmekabler på badet og i vindfanget, og begge steder må vi uansett lage et påstøp.
Vi bygger hytte i Birtedalen i Fyresdal kommune.
Prosessen dokumenteres på http://byggehytte.wordpress.com/ og på http://twitter.com/ho_hodol

hyby

Bygde med 75cm høydeforskjell og mange vinkler.

Brukte trandisjonell forskaling rett på fjell, men ville nok i ettertid forsøkt å unngå dette. Ble mye mer arbeid enn jeg trodde...

proel

Jeg ser for meg 60 cm brede kassetter som brukes liggende. Regner med å få til å forskale hele ringmuren i begge nivåer i ett. Er tross alt bare 30 cm høydeforskjell. Ved bruk av kassetter er det ikke så ekstemt nøye med avrettinga av tomten da man setter av høydene innvendig i forskalingen å støpe etter. Må bare få sjekket opp i hvordan man stenger av kuldebroen. Kanskje det praktiseres å støpe gulvet slik at det flukter med høyde ringmur. Altså slik at gulvet ikke går over ringmuren men inntil. Er det mest vanlige med 15 cm bredde eller må man opp i 20 cm?  :)

Nilsk

Jeg forskala nå til hytte på 55 m2 med jackon og har vel brukt 12 timer maks ink støping så det var nok utrulig lettvindt i forhold til og stå og forskale med lemmer. Enda jeg har vert helt blank på dette feltet.
Kjøpte hyttetomt-09 Ferdig Utv 2010
Skal være ferdig inne, til påsken 2012.


Powered by SMFPacks Ads Manager Mod