Anbefaling av aggregat

Startet av Trillemarka, juli 03, 2012, 06:55:21

Trillemarka

Jeg trenger aggregat til hytta. Hva skal jeg velge?
Kommer til å bruke noe elektrisk verktøy i perioder.

Er det noe man bør holde seg unna?
Merker/størrelser? Pris?

Tar i mot erfaringer og råd med takk

Tverrdalen

Ha stor nok batteribank og inverter, så slipper du utlegg til aggregat, drivstoff, og ikke minst, du slipper bråket, og bryet med å gå ut å starte aggregatet i minus 15 gr.

Erlingd

Jeg har kombinasjon av en solcelle, batteribank på ca 1000Ah, Victron kombi lader/inverter 1600/70 med powerboost funksjon og et Dometic TEC 29 aggregat. Dette fungerer veldig bra. Har ikke autostart ved lav batterispenning, da mitt styringspanel for aggregatet er av den gamle modellen. Powerbostfunksjonen fungerer slik at når jeg kjører igang store verktøy, slik som vedklyver, henter Victron ekstra strøm til oppstart fra batteripaken. Kan trekke 1600w fra inverteren, så da kan vi støvsuger, vannkoker osv uten å starte aggregatet. Nå på sommeren startes kun aggregatet om jeg har behov for mye strøm. 8)

erstokke

Hondas EU-serie er kjempefine aggregater. Den nest minste, EU20i er fin til verktøy etc og lett å ta med rundt omkring. Begrensningen med et aggregat på rundt 2000w er at de ofte ikke klarer startstrømmen på tyngre sager og annet med motor på over ca 1400 watt.

Trillemarka

Det ble et pent brukt Kipor KDE 3500 E med både elektrisk og snor-start

Bråker en god del så jeg tenker å lage en isolert romslig kasse med luftinntak og eksosrør ut, og sette dette inn i uthuset mitt.

Bibbibo

Ser denne tråden er ifra sommer, men andre lesere og til info, jeg prøvekjørte Honda eu20i, mdd en kappsag fra dewalt på 1800watt, ikke noe problem, var ikke tegn til at det gikk dårlig,  2×8 fikk helt uten problemerer:-)


Powered by SMFPacks Ads Manager Mod