Byggeforskifter over vs under 50 kvm - hva om man bygger på?

Startet av hyttemegtu, februar 26, 2014, 19:09:56

hyttemegtu

Etter som jeg har forstått er det langt strengere krav som er noe fordyrende dersom man bygger en hytte som er over 50 kvm? Lurer på følgende:
a) hva om man siden bygger på hytten - vil da de "strenge" kravene - f.eks. til ventilasjon, isolasjon etc. gjelde? (Dvs risikerer man å måtte utbedre hele hytten? Kan bli kostbart...).
b) Hvordan regner man arealet - vil halvtak /overbygg gjelde, eller er det kun bruttoareal  for rommene inni hytten?

Setter stor pris på svar - takk!

karro

Har forstått det slik at det er noen mildere krav til hytte/fritidshus under 150kvm.. Bl.a. Er det ikke krav til ventilasjon.

Så anbefaler deg å sjekke litt nøyere reglene, mulig andre krav som også er ulike fra bolighus.
Besøk vår hytteblogg: www.hyttedraumen.blogspot.no

Kenneth S

Det er opp til hver enkelt kommune om du må tilfredstille kravene om du bygger på en hytte under 50 m2 i ettertid. Vanligvis må du bygge tilbygget etter gjeldene TEK.
Jobber i Gausa AS
Leverandør av Byggmann Hus & hytter.
www.gausa.no

hyttemegtu

Noen som kjenner til hovedforskjellene i forskrifter, og evt hvor fordyrende det er å bygge 50+ ?

Kenneth S

Hytter over 50 m2 skal i utgangspunktet ha 20 cm i vegg og 25 cm i tak, gulv på grunn 15 cm, gulv bjelkelag 20 cm. Vinduer skal ha u-verdi på minimum 1.6. Hytter under 50 m2 trenger du ikke isolere. Hvor fordyrende det er å isolere ei hytte over 50 m2 avhenger egentlig hva du evt hadde tenkt å isolere en hytte under 50 m2. Når det gjelder bebygd areal med tanke på takoverbygg som støttes opp av feks søyler så blir arealet beregnet til søyle.
Jobber i Gausa AS
Leverandør av Byggmann Hus & hytter.
www.gausa.no

hyttemegtu

Takk - dette var oppklarende. En greit isolert hytte vil jo ha økt nytteverdi uansett, forlenger sesongen, så da spiller det egentlig ingen trille.

Hva med takoverbygg som henger litt utenfor "kroppen"/fotavtrykket til hytta, men som ikke er støttet opp av søler - vil dette ikke regnes med i areal?

Kenneth S

Areal under takutstikk som ligger mer enn 1,0 m innenfor ytterkant av takutstikk medregnes som en del av bruksarealet, når takutstikket ligger høyst 5,0 m over planert terreng. Med andre ord så er det foravtrykket som bestemmer da det er sjelden at hytter har takutstikk over 5 meter.  Men en slik konstruksjon uten søylepunkter vil være fordyrende.
Jobber i Gausa AS
Leverandør av Byggmann Hus & hytter.
www.gausa.no

shakudu

Teller veranda med i arealberegning?
Har ei hytte der jeg har målt arealet innendørs til 27 kvm men i grunnboka står det 41.


Powered by SMFPacks Ads Manager Mod