Fylle kjeller i gammel hytte

Startet av pettinger, juli 01, 2016, 20:45:23

pettinger

Hei,
Vi har ei gammel hytte som begynner å trenge både det ene og det andre. Under kjeller har vi en gammel ringmur og der der det ca 2 m dypt. Der kommer grunnvann opp og har da over år skapt fuktskader og gir jo da etterhvert lukt. I tillegg har vi ei vannpumpe som har gått varm over en tid og skapt kondens som har gitt fukt og soppskader på vegger og tak, slik at vi må ribbe ned. Tenker å fylle kjeller med stein/pukk/leca eller lignende, få lagt fuktsperre og så bygge opp kjøkkenet på nytt. Er det noen som har erfaring med dette? Hva det vil koste sånn ca å fylle en slik kjeller.
Beklager hvis det er litt rotete skrevet, men det er så mye som har skjedd at det er vanskelig å få alt ned i en kort og konsis måte. Dere får bare spørre.


Røilern

Liten erfaring med dette, men intuitivt tenker jeg at vannet burde dreneres bort.

Victron Smartsolar Charge MPPT 150/100
9 x 300W  paneler
12x2V 1100Ah Getek AGM
Victron Multi 5000W/120A 24V
220V kjøleskap, fryser, komfyr, mikro, vaffeljern, kaffemaskin og brødrister
Honda E

Einar_S

Eller legge plast i taket på kjelleren? Isåfall vil problemet bli kantene. Det er jo ikke enkelt å løfte hytta for å legge plasten under bunnsvill. God tetting mot grunnmurspapp vil være viktig. Fuktig luft  må ikke få mulighet til å stige opp i veggen.

I tillegg ville jeg sørget for skikkelig utlufting. Om du fyller kjelleren vil jo fukten fortsatt være der, men uten mulighet til å lufte ut noe som helst. Dessuten vil det ikke lenger være mulig å inspisere/reparere fra undersiden av gulvet. Fordelen vil være bedre isolasjon, men er dette en vinterhytte?

Se også etter om det er mulig å lede vekk overflatevann så det ikke presser mot grunnmur. Hos meg gjorde det susen, det var ikke grunnvann, men overflatevann som fulgte slepper i fjellet.


pettinger

Det er "luftehull" i grunnmuren fra gammelt av.
Vi har laget drenering rundt bakre del av hytta ihvertfall, der hvor omtrent hele muren er under bakkenivå.
Har hatt entreprenør på besøk som fremla en veldig kostbar affære. Entreprenør foreslo å flyte gulvet da det er veldig skjeivt i utg.pkt og evt legge varmekabler.  Det blir for kostbart, da dette er ei hytte som hovedsakelig brukes vår/sommer/høst. Jeg tenker jo at d må være mulig å fylle kjeller, skifte ut råtne/fuktige bærebjelker i gulvet, legge fuktsperre og så lage et gulv, uten å måtte flyte det.....for å holde kostnader nede.

Takk for tilbakemeldinger, det er fint å kunne diskutere litt og høre erfaringer.

Einar_S

Hvis det er fukt i bærebjelker/gulv kan det være en utfordring, da du ikke ønsker å stenge den fukten inne med å legge plast under.

Men det er klart at en som faktisk har inspisert forholdene har mye bedre grunnlag enn vi forumdeltagere. Jeg ville bedt om besikting fra flere enn en fagmann. Finn gjerne en som nermer seg pensjonsalder, han har kanskje plukket opp noe på veien dit.  ;)


Powered by SMFPacks Ads Manager Mod