Fjellhytte og snurredass

Startet av perg, oktober 06, 2016, 12:18:09

jkirkebo

Sitat fra: Sæters på desember 08, 2016, 11:10:34
Må bare presisere. Kobler man ikke til vann, vil det antagelig ikke være behov for frostveske. Heller man kun vann fra flaske e.l. i separasjonsdelen, renner dette direkte ned i beholder for urin, så sant avløpsslangen ligger med direkte fall. Det blir som å skylle en pissoir.

Det er tilførselsrør/kanaler for eksternt tilkoblet vann som kan fryse, slikt finner jeg plundrete å frostsikre hver gang hytta har vært i bruk om vinteren.

Vi har boret etter vann og legger inn trykkvann fra en 140L buffertank og en e.Sybox mini pumpe (super pumpe forøvrig, anbefales på det varmeste). Frostsikring av vannforsyningen blir å drenere buffertanken og pumpen (tilkoblinger i bunn så alt renner ut) og deretter vri over en kran som kobler bort vannpumpen og kobler inn en kompressor. Deretter er det bare å åpne alle kraner en etter en samt å trekke ned i toalettet et par ganger så blåses alt vann ut og erstattes med luft. Satser på at det skal fungere fint ;)

jkirkebo

Sitat fra: Ygnastølen på desember 08, 2016, 10:37:27
Hei

Et tips til dette som jeg ikke ser er nevnt når det er snakk om frostvæske.
Glykol skal ikke brukes, da det "hindrer" kompostering og forstyrrer balansen i infiltrasjons grøft på en måte.
Bruk isopropanol/blå rens eller noe som inneholder det.
Selv bruker jeg spylervæske med sitron lukt, perfekt for do med kompostering og evt infiltrasjons grøft.
Lukter friskt og god også.

Bare ment som innspill/tips for de som ikke vet.

Vi bruker Jets frostvæske, denne er spritbasert. Koster 180,- for 5 liter konsentrat på hos Comfort.

jkirkebo

Sitat fra: perg på desember 08, 2016, 11:23:03
Glykol er vel strengt tatt fyfy i naturen, er vel katter som elsker glykol og stryker med av det.
Spylevæske med sitronduft er ikke dumt  :)

Det er forskjell på glykol og glykol ;)

Etylenglykol er giftig ja, og må ikke slippes ut. I varmesystemet på hytta skal vi bruke propylenglykol, denne er ikke giftig på samme måte.

HEL

Er snurredass en god løsning på enden her?

925 moh - Victron: MPPT 75-15 / Bluesmart 30A lader / 375W inverter - Sunwind 260 Ah AGM batteri - 2x100 W panel - Pramac ES4000 3,1 Kw aggr - Wallas M4000 - Solfanger - Sunwind gasskjøl & ovn

Arctic1827

Ja, det skulle jeg tro om du har høyde nok under hytta til "karusellen" og til å komme til.  Hos oss var det så lavt at det måtte lages en ganske stor fordypning i terrenget for å få plass. (Har Mulldo, ikke snurredass) I og for seg ikke noen komplisert operasjon, men måtte legge ned 110 mm rør som drenering med fall for å lede smeltevannet bort på våren.

HEL

Er mulldo å anbefale?

Lede smeltevannet? Er det fordi kammeret graves delvis ned?
925 moh - Victron: MPPT 75-15 / Bluesmart 30A lader / 375W inverter - Sunwind 260 Ah AGM batteri - 2x100 W panel - Pramac ES4000 3,1 Kw aggr - Wallas M4000 - Solfanger - Sunwind gasskjøl & ovn

Arctic1827

Av hyttedasser er det bare Mulldo med to store kammer jeg har særlig erfaring med, så noe videre grunnlag å anbefale det ene foran det andre har jeg ikke.  
Den var montert når vi kjøpte hytta, og merket lukt ganske så umiddelbart av den så den havnet på lista over hva som skulle skiftes ut.  Men etter å ha lest monteringsanvisningen og forstått hvordan trekken skulle sirkulere og satt inn en ekstra ventil har den fungert helt strålende, og kommer til å bli værende!

Ja tanken står delvis nedi ei utgravd/ sprengt grop. Når det er stor snøsmelting eller mye regn fylles gropa med vann.  Det blir stor oppdrift av den store avfalls-tanken, så en risikerer at den flyter opp og kommer ut av posisjon i ft dosetet, eller skaper glipper som mus kan komme inn igjennom.  Derfor er det viktig at dreneringa er så stor at den ikke fryser igjen, eller tettes med løv og gress.  


Powered by SMFPacks Ads Manager Mod