Stjernehytten AS : Erfaringer og synspunkter

Startet av samba, mars 14, 2009, 22:45:08

samba

Hei!

Vurderer en hytte fra Stjernehytten (Geilo), er det noen som har erfaring med denne leverandøren. Leste på en byggeblogg at man skulle holde seg langt unna... Noen andre som har andre erfaringer?

moby666

mars 16, 2009, 10:57:18 #1 sist endret: mars 17, 2009, 09:52:30 by moby666
Min erfaring er at du burde bytte tittel til:

Stjernehytten - STYR UNNA


STYR UNNA, mange som leverer både bedre og billigere.
Feks Drømmehytta, Familiehytta, Solhytta og Saltdalshytta

janja

Har lang erfaring med denne leverandøren og vil gjerne anbefale Stjernehytten som en seriøs leverandør i vårt tilfelle.
Mange spennende hyttetyper hvor man har mange muligheter, vil svært gjerne anbefale Geilo som er en hytte som er svært familie vennlig!

incognito

Sitat fra: moby666 på mars 16, 2009, 10:57:18
Min erfaring er at du burde bytte tittel til:

Stjernehytten - STYR UNNA


STYR UNNA, mange som leverer både bedre og billigere.
Feks Drømmehytta, Familiehytta, Solhytta og Saltdalshytta

STYR UNNA skriver du, hva slags negative erfaringer er det du  har med dem?
mvh
Incognito (ansatt i KMK PRO DA )

moby666

april 05, 2009, 21:36:05 #4 sist endret: april 06, 2009, 07:33:21 by moby666
Ja, da får jeg skrive litt om min erfaring med Stjernehytten.

Det begynnte ganske bra. Jeg var i kontakt med en selger som representerte Stjernehytta. Jeg hadde en del planer og fikk en tegning/tilbud av selgeren.

Dette tilbudet var amatørmessig og veldig mangelfult. Jeg ga dem en sjanse til og fikk et nytt tilbud. Her var det pluselig helt andre priser på forskjellige ting.
Mange ting som var "gratis" i første tilbud tok dem plutselig 10-20.000 for (feks isolering av gulv/vegger, takrenner, 6" vegg osv)

Det gikk noen runder frem og tilbake med mail, helt til at jeg ble ganske fornøyd med tegning og tilbud. Jeg ventet på et siste tilbud fra selgeren, men kvelden før jeg fikk tilbudet ringte det plutselig en kar som ikke presenterte seg med navn, kun som en repressentant fra Stjernehytta. Han spurte meg rett ut om hvor mye penger jeg har. Om vi egentlig hadde råd til å bygge hytte. Han lurte også på om jeg vanligvis pleide å bruke lang tid på å bestemme meg. Mannen oppførte seg veldig aggresivt og jeg synes denne samtalen var meget ukomfortabel.

Dagen etterpå ga jeg beskjed til selgeren jeg hadde kontakt med at jeg ikke ønsket å gå videre med stjernehytta pga. denne telefonsamtalen. Jeg fikk en høffelig mail tilbake fra selgeren og ønsket meg lykke til videre.

Litt senere fikk jeg en vanvittig aggressiv mail fra den personen som hadde ringt meg (det viste seg at den personen var sønn av adm.dir.) Der han skjelte meg ut etter alle kunstens regler. Jeg prøvde å forklare meg, men fikk fortsatt fler mail av denne aggresive personen.

Kanskje jeg var uheldig, men makan til kundebehandlig har jeg aldri opplevd før! Så min anbefaling er å styre unna!!

Bidda

Hòrtes ikke bra ut dette, er for min del ute pà grunn av pris....

anita

Da jeg har bygget to Stjernehytter fikk jeg lyst til å se hva som stod under Stjernehytten/ noen med erfaring. Jeg må si at jeg er overgitt når jeg ser at en som kaller seg MOBY666 uten navn framsetter en slik påstand/STYR UNNA uten noen form for begrunnelse. For meg virker det mer useriøst enn påstanden. Jeg har netopp bygget 2 Stjernehytter og er meget fornøyd med både service og pris. Og jeg kjenner mange med samme erfaring.Viktig bedkjed fra Administrator:
Forummedlem "anita" er utestengt pga. brudd på forumreglement.
Vertsnavn og IP-adresse er logget og knyttes til Stjernehytten AS.
KWK

Jeg er i gang med å bygge hytte, men det er ikke "stjernehytten" som bygger ::)
Da jeg innhentet priser rundt omkring, fikk jeg blant annet pris fra Stjernehytten. Jeg oppdaget fort at de ikke hadde tatt med de samme byggevarene i sin leveransebeskrivelse som ALLE de andre hytteleverandørene. Etter at jeg gjentatte ganger måtte kontakte selgeren for å få priser på alt de ikke hadde tatt med i tilbudet, oppdaget jeg at prisen ble MYE høyere en hos de andre.

Jeg sier ikke at stjernehytten er dårlige på å bygge hytter, men at selgerene burde gjort en bedre jobb i pristilbudet, ettersom jeg personlig ble drittlei av alle mailene som gikk frem og tilbake.

Om du liker Stjernehytten sine hytter, så burde du KUN kjøpe byggesettet hos dem, og fått andre snekkere til å satt den opp.
Det som jeg reagerte på i vårt tilbud, var at de skulle ha ca. 120 tusen mer i arbeidspenger en mange av de andre leverandørene :-\ ... Selgeren ble helt stum da jeg fortalte ham dette :o

Men disse hendelsene er sikkert ikke hverdags hos stjernehytten. Kanskje selgeren hadde provisjon og skulle tjene godt på akkurat denne hytten ;)

Lykke til med hyttebyggingen deres. :)

Scriptina

Stjernehytta var med til siste slutt hos oss, men vi valgte Familiehytta både på grunn av pris og ikke minst pga. kvaliteter. Vår erfaring med Stjernehytta var for såvidt positivt, men alt som ikke stod spesifisert måtte vi spøør om, og de hadde da tilleggspris på disse tingene - som stort sett var inkludert hos Familiehytta.

Nå er hytten oppe for vår del og jeg kunne ikke blitt mer fornøyd :)

Men lykke til, de fleste store hytteleverandører her i Norge er vel stort sett greie å forholde seg til...

samba

Blir familihytten på meg også. Rimeligere og mye hygliggere - så langt  ;D

Scriptina

Sitat fra: samba på mai 06, 2009, 19:49:55
Blir familihytten på meg også. Rimeligere og mye hygliggere - så langt  ;D

Lykke til, vi er som sagt meget fornøyd :-)
Hadde 81 overnattingsdøgn på hytten i fjor og det er ikke noe jeg føler vi mangler - men noen av endringene vi gjorde er jeg glade for. Blant annet har vi trapp opp til hems i mellomgangen og ikke ut i ytterste gang. Dette har vi ikke angret ett sekund på!

Hyttemareritt

Stjernehytten ble et hyttemareritt for oss. Bygde for 5 år siden.  Hytta ble ikke ferdig når den skulle, snekkerne bare dro med en hytte full av feil. Da snakker vi ikke om småfeil (joda det var 30-40 "småfeil" også) men feil av typen: Manglet shingel noen steder på taket som ble oppdaget når snøen gikk. Et av mellomrommene i bjelkelaget i gulvet i stua manglet fullstendig isolasjon. Det blåste kalt inn fra overgang mellom gulv og vegger. Det manglet en halv isolasjonsmatte i taket i stua. Taket lakk, lappet 44 mulige lekkasjepunkter i løpet av de første 2 årene og vann rant ned langs veggpanelet i stua. Snekkerne hadde ikke festet vindsperren rundt noen av vinduene eller dørene. Termofotografering (vi måtte koste selv 22.000,-, Stjernehytten nektet selv om vi dokumenterte kulde og trekk)  viste generelle utettheter i hele hytta. Utlufting av tak/møne var mangelfull og noen steder ikke i det hele tatt, slik at kondensvann rant nedover og under panel og frøys til meterlange istapper.
Etter mye om og men og krangling med Stjernehytten og penger brukt på takstmann og byggekonsulent ble endel småfeil ble rettet første sommeren. Da måtte de samme slurvesnekkerne rette noen av sine egne feil. Men de hadde allerede fått sparken og var ikke intr i å gjøre så mye. Deretter begynner marerittet. Etterhvert som tiden gikk oppdaget vi etterhvert kondens og den manglende utluftingen av taket og lekkasjene, kalde gulv og trekk.
Stjernehytten sluttet å svare på brev. Vi fikk tatt en termofotografering som viste slurv med isolering på en mengde plasser. Men Stjernehytten v/ adm dir svarer ikke engang på brev fra advokaten vår (!!!), ei heller fra en byggekonsulent vi måtte leie inn. Etter 4 år uten svar fra Stjernehytten og uten at Stjernehytten hadde ordnet brukstillatelse (vi hadde altså ikke lov å bo i hytten) måtte vi trekke dem for retten. Møttes i forliksrådet i våres der adm dir ga seg på nesten alle punkter. I sommer ble det meste ordnet. 4 år og ca 100.000 kr  fra egen lomme (pluss hundrevis av timer) brukte vi for å få hytten i orden. Aldri hørt maken til useriøs behandling sier de fleste som hører historien. I det snekkerlaget som kom i sommer og ordnet opp (4 Litauere og en norsk tømmermester) var det heldigvis en flink og samvittighetsfull norsk tømmermester som ordnet opp og skjønte hva vi hadde vært igjennom. Taket ble revet og isolasjonsproblemer mm fikset. Denne historien viser at det ikke er hyttetypen som er viktig, men HVEM du handler den av!

moby666

Trist at slikt skjer. Man bør undersøke grundig før man velger firma/leverandør. Denne tråden hjelper at andre ikke skal havne i samme situasjon som deg/dere. Fint at du skrev din historie!

hobbysnekker

Hei, jeg snekrer litt på hobbybasis og ser mye rundt omkring og prater med folk som bygger. Tenkte å komme med en kommentar til Stjernehytten og tak-konstruksjonen.
Problemer med takutlufting på Stjernehytten og derav kondens og ising har jeg dessverre hørt om flere ganger. En nabohytte her (Stjernehytte-Panorama) måtte bruke et par hundre tusen på å heise taket 10 cm for å få mer lufting. Stjernehytten nektet å innrømme feil i kontruksjonen/utluftingen og byggherre måtte rette dette selv noen år etterpå før det gikk helt galt.

Men jeg vet at Stjernehytten i fjor (2008) gjorde om hytte-monteringsbeskrivelsene sine pga problemer med utlufting av tak og medfølgende kondens/fukt og ising. Men denne endringen var ikke annet enn at man skulle skjære små spor eller åpninger på ca 5 cm lengde på den 5cm høye påforingen på sperrene. Men kun i gradrenne området der taket går sammen i en sløys. Ikke store forandringen dessverre. Dette gjelder Stjernehytten av typene som har vinkel og dermed gradrenner, f.eks, alle Panorama modellene, Lerken, Nystøl etc. Velger du disse modellene (eller andre jeg ikke husker nå) bør du ha med deg en fagmann (som ikke jobber i/for Sternehytten) for å vurdere dette. Er du usikker er det kanskje best å velge noe annet.

Kjøper du en brukt Sternehytte eldre enn 2008 er dette noe man absolutt bør være obs på. (Så en på FINN for en stund siden der istappene hang...)Kondens i taket over flere år kan nok skape råte man ikke oppdager før det er for sent. Et varsel er ising i sløys/gradrenner og istapper. det som renner inni veggen ser du dessverre ikke.....

male-eva

Vi har bygget Stjernehytte som vi er veldig glad i. Vi falt for rominndelingen og smarte løsninger og en hyggelig hytteselger. Men den ble dessverre mye dyrere enn vi regnet med. Uerfarne hyttebyggere som vi er hadde vi liten mulighet til å tenke oss alt som ikke sto spesifisert i tilbudet. Vi fikk ikke noen forslag eller tips om at ting kunne gjøres annerledes eller kvalitetsmessig bedre (til en annen og dyrere pris, furupanel med mye kvist osv, noen mente det var 3. sortering.Bestilte flott villmarkspanel utvendig, men fikk ikke villmark på vindskier og rundt vinduer, bare tynne bord osv, Måtte bytte ut dette etterpå til ekstra kostnad ++ flere ting underveis).

Ting vi antok var med i prisen kom stadig vekk som tillegg underveis og dette ble ganske slitsomt og frustrerende etterhvert. Dvs ting som ikke sto der ble til diskusjoner underveis. Men når hytta endelig var ferdig og vi hadde svelget unna 150.000 ekstra for å få det slik vi ville og trodde det ble, så ble vi veldig fornøyde og koser oss på hytta så ofte vi kan.

Leste at noen her nevnte istapper. Det har jeg egentlig aldri tenkt over, men når jeg tenker meg om så har vi jo hatt endel av det, uten at vi har tenkt så særlig mye over det?

Bør jeg sjekke dette nærmere? Huff, nå ble jeg litt usikker.

Eva (men male, det kan jeg)

rogers

Istapper er et tegn på feil ved isolasjon eller utlufting.

Se også: 
http://www.viivilla.no/istapper-varsler-taktrobbel.aspxRoger
Mitt hytte- og anneksprosjekt på ved Beitostølen : http://www.samdal.com/hytte.htm

male-eva

Stjernehytter med istapper:
Hjelp!  Nå fikk jeg rent vondt i magen!
Leste linken din om istapper og takk for den:

------------------------------------
Istapper er et tegn på feil ved isolasjon eller utlufting.
Se også:
http://www.viivilla.no/istapper-varsler-taktrobbel.aspx

-------------------------------------

Hva gjør jeg nå? Hvordan finner jeg ut hva som galt og hvor?
Iflg din link kan det være problem med isolasjon eller lufting i taket? Men hytta er jo veldig varm om vinteren. Skulle ikke tro det var dårlig isolasjon. Vet ikke så mye om utlufting av tak og denslags. Men kan det bli verre med årene?
Nå ble jeg litt urolig.....
Eva.

rogers

Sitat fra: male-eva på oktober 17, 2009, 23:20:37
Hva gjør jeg nå? Hvordan finner jeg ut hva som galt og hvor?
Iflg din link kan det være problem med isolasjon eller lufting i taket? Men hytta er jo veldig varm om vinteren. Skulle ikke tro det var dårlig isolasjon. Vet ikke så mye om utlufting av tak og denslags. Men kan det bli verre med årene?
Nå ble jeg litt urolig.....
Eva.

Varmen skal holdes på innsiden av hytta.  Dårlig isolasjon mot tak gjør at snø og is smelter og lager istapper.
Det kan tyde på at hytta di ikke er godt nok isolert ut mot tak/loft.
Ta kontakt med en takstmann som kan se på saken.Mitt hytte- og anneksprosjekt på ved Beitostølen : http://www.samdal.com/hytte.htm

Bamsebjørn

Stjernehytte her også. Vi har også ising fra taket vårt!
Men nabohytten har det ikke som er en annen Stjernehyttemodell. Vi har spekulert endel på dette. Kanskje noen finner løsingen på dette. Da hadde vi fått en ting mindre å bekymre oss for.
Godt at noen tar dette opp. Sikkert mange som ikke tenker så mye over dette og bare har godtatt at istappene kommer hvert år.

Kan kanskje en termofotografering av hytta fortelle mer om dette? Kanskje lurt å spandere dette?

Hilsen Bamse-Bjørn

Ellen

Stjernehytten har utluftingsproblemer mener mange. Dette kommer
muligens av konstruksjonsfeil på hyttene er det også noen som mener. Har hørt om dette på byggefeltet her.

Men du som var urolig for istappene bør få tatt en termofotografering så fort som mulig.

Regn med 22-25.000 kroner for dette.


hyby

Ville tenkt meg om to ganger før jeg brukte 20' på termofotografering.
Om problemet er dårlig lufting av taket.

Problemet er da at varmen som slipper gjennom isolasjonen fortsetter videre opp i gjennom yttertaket i stedet for å forsvinne ut gjennom luftespalter...
En slik tett konstruksjon kan faktisk i ha mindre varmetap enn en som har god lufing over isolasjonen ...

Sånn sett må man vel heller termofotografere fra utsiden når snøen er borte, men det spørs vel om det er noe hjelp i om man har torv på taket.

Dersom dett er en kjent feil på hyttene, bør vel leverandøren vite hvor problemet ligger på de enkelte modeller og i det minste kunne evt. gi råd om hva som må utbedres selv om garanti og reklamasjonsfrister skulle være ute...

Hyttemareritt

Stjernehytten svarer ikke på klager.

Vedr diskusjonen dere har i tråden her om problemer med Stjernehytten. Vi måtte trekke Stjernehytten v/adm dir. for retten i fjor vår for å få igjennom vår sak om reklamasjoner på bl.a. tak og annet. Bygde for 5 år siden. Stjernehytten v/ adm dir.  svarte ikke på brev fra vår advokat på 4 år og hadde heller ikke ordnet brukstillatelse på denne tiden. Vi hadde altså ikke lov å bo i hytten 4 år etter at den skulle være ferdig. Vi måtte da trekke dem for retten. Fikk da gjennomslag for alle punkter. Men det kostet 150.000 ekstra fra egen lomme for advokat, takstmann og byggekonsulenter. Pluss hundrevis av ekstra timer vi kunne brukt på noe annet.

Ikke så lett å reklamere, det kan jeg skrive under på!!!

Se mitt innlegg lenger oppe i tråden.

sonja

Stjernehytte uten lufteventiler.

Jeg må si meg enig med Scriptina og Male-Eva's innlegg her. Vi bestilte Stjernehytte og oppdaget for sent at det som ikke sto spesifisert men som vi vel forventet at fulgte med, ja det fulgte altså ikke med.

HALLO: Hvilken hytte eller hus-leverandør leverer bygg UTEN LUFTEVENTILER? Ingen lufteventiler ble montert. Kun de små åpningene i noen av vinduene. På badet (dusj og varmekabel) er det kun et lite vindu. Her ble det ikke montert noe som helst avtrekksventil av noe slag, kun de små millimeterne lufing i det lille vinduet. Dette måtte vi rette på selv i etterkant, dvs bestille en annen snekker og sette inn ventil/avtrekk på badet. Fordi dette sto ikke i Stjernehyttens standard-kontrakt at de skulle levere.
Vi oppdaget også at vindusventilene i f.eks stuen (med peis) ikke var nok og måtte sette inn vanlige ventiler der også.
Dette ble ekstra kostnader og ergrelser i etterkant, og noe Stjernehytten kunne informert oss om, slik at vi kunne fått dette med under byggingen.

En annen ting er at de leverte furu gulvbord i hele hytten (også stuen) som var så smale at det lignet gamle byggelagsleiligheter med tregulv fra 60-tallet. Dette oppdaget vi heldigvis før det ble lagt i stuen så vi fikk endret det til litt bredere gulvbord. Men ekstra uforutsette kostnader ble det jo.De andre rommene var vi for sent ute. Det ble endel andre diskusjoner underveis også der Stjernehytten bare avfeide oss med at "det står ikke i kontrakten". Det ble heller lagt inn ikke isolasjon i innerveggene mellom soverommene slik at det å ha besøk på hytta er innimellom en prøvelse. Dette kunne Stjernehytten tatt opp med oss før det var for sent og hytta sto der ferdig. Men ikke det heller dessverre.

Når du selv ikke jobber med dette og aldri har bygget hytte før så føler du deg hjelpeløs når leverandøren på en måte (følte vi) skjuler ting for å få signaturen på kontrakten.
Da hjelper det ikke at Stjernehytten hadde lav pris i utgangspunktet når man ender opp med å føle seg bondefanget etter at kontrakten er underskrevet.

Hytta ble bra til slutt, men jeg hadde ikke orket en ny runde med hytte fra Stjernehytten.

Skulle likt å visst om det er mange andre der ute (enn de som allerede har skrevet om det i dette forumet) har opplev det samme?Hilsen Sonja.

sonja

Jeg glemte å nevne at bodene våre (uten vinduer) heller ikke fikk lufteventiler. Dette måtte vi også sette inn i etterkant.

Sonja.

Kenneth S

Dropp ferdig-hyttene er mitt råd.
Kontakt heller vanlige byggefirmaer som legger sjelen i arbeidet.
Jobber i Gausa AS
Leverandør av Byggmann Hus & hytter.
www.gausa.no


Powered by SMFPacks Ads Manager Mod