Nyoppstått problem med lukt fra toalettet...

Startet av Ruel, juli 25, 2021, 11:35:41

Ruel

Har på vår hytte separerende toalett fra Husqvarna, avtrekksvifte i toalettet. Dobøtta blir skifta når den blir full nok. Aldri hatt problemer med lukt, hverken under dobesøk eller vanlig bruk av badet.

Nå har imidlertid dette forandret seg veldig. Lukter innimellom utedo på badet, verst når toalettet brukes og dette er ikke holdbart. Monterte ny vifte siden vi tenkte den gamle var sliten etter mange år, lufterøret er sjekka og åpent  - ingenting er ellers forandret mtp fukt, papir, bark osv. Har vart borti et år nå dette problemet og vi skjønner ikke helt hva som har skjedd.

Det eneste vi kan tenke oss er at under bruk kommer dostolen såpass langt ned når vi sitter på den, at det blir en glippe i bakkant ved vifta (som sitter fast på brakett på veggen). Dermed kommer det luft/lukt fra selve dobøtta ut gjennom åpningen i bakkant. Altså vifta suger lufta, men iom det blir en glippe så farer noe av lufta ut gjennom åpningen. Har prøvd å tette med pakninger mot sittedelen/dostolen, men sittedelen må være bevegelig ift underdel og viftebraketten på veggen, så er umulig å tette helt. Skal fungere slik at hver gang man setter seg så trykkes en knapp ned og utløser en mekanisme som snur dobøtta litt for å ikke lage "tårn" nedi der, øverdelen må da altså være bevegelig for å få til denne snurreanordningen.
Vi vet ikke om det har kommet ut luft i bakkant før iom vi ikke har hatt luktproblemer før (har hatt hytta i 10 år)..dermed er vi usikker på om det er dette som lager trøbbel.
Kan jo rett og slett være at toalettet er klar for utskiftning, slitent i plasten det er laget av og er utvida i bunnen av dostol-delen slik at den ikke riktig stopper ved "stoppkanten"  den skal stoppe ved og dermed kommer for langt ned = lager glippe bak.
Mulig min forklaring er vanskelig å forstå, men for de som kjenner til typen toalett vil det nok være greit.

Er det noen med erfaringer på dette området? Evt tips til pakninger eller annet som er mulig å tette med, men fremdeles er bevegelig (øverdelen må kunne vandre 2-3-4 cm  --tror jeg.....

Erfaringer og tips mottas med takk.Ygnastølen

Hei

Jeg har lignende toalett, og erfaringen min er at det blir lukt når noen tisser kraftig, mye trykk på tissestråle og den "spyler" over kanten og det kommer tiss nedi sammen med avføring.
Har vært iorden til oss i mange år, men med besøk av noen spesielle (Skal ikke si navn.... :-)) så er det lukt og jeg ser toalett papir etc er veldig vått, og det blir lukt umidelbart.

Om dette kan være tilfelle hos dere vet jeg ikke, men viktig å ha kontroll på tisse stråle:-)
Victron MultiPlus 5000W/120A 24V
Victron MPPT 250/100
Victron Cerbo GX
2040W solcelle paneler
20kwt lithium 16p7s, Rec Q BMS
Cami diesel/parafin ovn

KjellG

På en linende do, Separett, er det et ekstra plaststykke som kan settes inn for å øke separasjonen.

Ruel

Takk for svar.
Bruken av toalettet er akkurat lik nå slik det var for 10 år siden. Kommer nok ikke mer fukt i bøtta nå og alt papir går i avfallsbøtte ved toalettet. Er nok en annen årsak til "duftproblemet". Men takk for innspill likevel 👍

KjellG

Noen løse tanker:
Ventilasjonen må være i orden. Dvs vifta må gå, rørene må være åpne, ev fluenettinger inn/ut må være rene.
Det må ikke være konkurrerende avrekk, f.eks badevifte.
Det må komme luft inn i toalettrommet slik at dovifta har noe å vifte ut.

Så til koblingen.
En kan tenke seg en stubb med fleksibel slange. Incinolet har f.eks en 12 cm gummimuffe Ø110mm. Vet ikke om det finnes mindre typer.
Alternativt, lage en løs glidekobling. Dvs sette inn en muffe hvor tetteringen er fjernet. Det blir en ørliten sprekk, men samtidig gir vifta undertrykk - gitt at denne sitter høyere opp på veggen. På Separett står vifta inne i toalettet og skyver lufta ut.


Powered by SMFPacks Ads Manager Mod