Familiehytta hvilken ventilasjon

Startet av Heffalompen, mai 18, 2011, 12:54:08

Heffalompen

Heisann

Vurdere å bygge Rondablikk i fra familiehytta, lurer på om noen her inne har kjøpt Rondablikk eller annen hytte i fra Familiehytta.
Det jeg lurer på er hvilken type ventilasjon følger med byggesettene? Ventilasjon i vindu eller til å sette på vegg, eventuelt er dette noe man må tenke på selv og kjøpe utenom ??

Toril

Hei

Da vi kjøpte vårt byggesett mod Hemsedal for to år siden var det med lufteluker (standard hvit plast) til alle rom ++. Det er ikke lufting i Røros-vinduene.

mvh

Toril

jsabo

Vi starter ganske snart med å sette opp vår hytte. Familiehytta har for ikke lenge siden byttet leverandør av vinduer, og disse kommer nå med lufting.

moby666

Balansert ventilasjons med varmegjenvinning!


Heffalompen

Jsabo: hvilken type hytte i fra familiehytta valgte dere ??

moby666 : Tror ikke familiehytta leverer balanser varmegjennvinning emd i standard leveranse  :D

Men at det kan være en god løsning det er sikkert og visst.
Har tenkt å gjøre om badstuen til teknisk rom, der vi vil sette inn varmvannsberederen og ha pumpen til vannet, kan man  da også plassere sentralen til varme gjennvinneren i ett slik rom / miljø ???


Heffalompen

Fikk svar i fra familiehytta, de leverer lufting på vegg og i vinduer.

moby666

Er litt dumt å bygge etter ny standard (dvs hermetisk tett) og så lage masse hull i veggen for å få inn/ut luft. Vurder nøye et ventialsjonsanlegg, dette anlegget filtrerer "all" luft som kommer inn, og gjenbruker varmen før den slipper det ut.
Koster kanskje 30.000 ekstra, men det vil du neppe angre på. Spar heller på noe annet. Ventilasjonsanlegg er dyrt/umulig å sette inn senere.

jsabo

Vi har landet på en litt utvidet versjon av "Jotunheimen".

Heffalompen

moby 666

Er helt enig i deg i at man bør ha ett skikkelig ventilasjonsanlegg, men det var jo ikke det jeg i utgangspunktet lurte på da.  :)

Har tenkt å få lagt inn villavent balansert varmegjenvinner på hytta, har dette hjemme og er storfornøyd.
Greier ett slikt anlegg å holde hytta frostfri om vinteren når man ikke er på hytta, eller bør man ha en varmepumpe itilegg ??
Hvor har du moby "gjemt" sentralen på anlegget ditt.


Powered by SMFPacks Ads Manager Mod