Vannforsyning med brønnpumpe fra en innsjø,

Startet av thoreide, august 05, 2011, 07:30:27

thoreide

Jeg er igang med prosjektering av ny hytte på fjellet ca 1050moh. Denne ligger ca. 50 meter fra vannet på nedsiden. I stedet for å borre brønn tenkte jeg å legge ut et isolert  vannrør med varmekabel (på bakken i lyngen) med brønnpumpe. Pumpen blir da lagt på bunn litt ut i vannet på frostsikkert dyp, ca. 2 meter. I hytta blir det lagt inn 220V og jeg kommetil å lage en liten frostfri kjeller hvor pumpe og varmtvannsbeholder blir montert. Er det noen som har erfaring med denne løsningen? Hva slags pumpe og rørsystem anbefales? Hvor lang tid tar det å tine opp røret før bruk? Takker på forhånd for svar.

Torleif

Hei, har du funnet ut mer? Tenker på et lignende prosjekt, men da med pumpen plassert i et vertikalt perforert rør festet på bunnen.

thoreide

Har dessverre ikke fått noe tilbakemeldinger med erfaringer på dette spørsmålet.

thoreide

Hei, dette innlegget har ligget ute ganske lenge nå, uten at jeg har fått noen tilbakemeldinger. Er det noen som har erfaring med pumping fra vann ville jeg vært veldig takknemmlig for synspunkter. For nybygg av hytte står valget mellom å borre eller legge ut overflateledning å pumpe fra vann ca. 50 meter fra hytta.


nik

En bekjent av meg har lignende løsning på hytte med solstrøm.
De har fall hele veien ned til tjernet, så de slipper vannet tilbake når de har pumpet opp nok til å fylle tanken for forbruksvann.

Da blir slangen liggende uten vann til neste gang de pumper opp vann, og ingenting fryser. De har pumpe i enden av slangen under vann, og her er også en ventil som sørger for at det ikke siver inn vann etter at slangen er tømt. (Den er altså tom, også den delen av slangen som ligger under vann) Regner med de da har festet slangen til bunnen på et vis.

De bruker aggregat når de pumper opp vann, så det er nok en vanlig 230v pumpe, og så har de stor nok tank til at det holder å pumpe en gang ved normalt opphold på hytta. Tror dette fungerer bra nå, men det var visst en del prøving og feiling før det fungerte greit i den kalde årstiden!  ;)

elektrikern

Å legge en dykkpumpe ut i en innsjø og en Isotermledning inn er helt kurant.
Man må legge fram f.eks en Isotermledning eller en Permaflexledning samt en strømkabel.
Pumpen må du prøve å finne en skikkelig patent på slik at den holder seg i ro og samtidig ikke ligger helt nede på bunnen.
Vannledning og strømledning bør absolutt graves ned slik at den ikke synes og ikke blir skadet av folk og fe.
Inne i hytta trenger du en trykktank med trykkbryter som styrer start og stopp av pumpa.
Hvis en Isotermledning ligger i bakken så skal du få tinet den på en halv eller en hel time.
Du kan bare la en slik Isotermledning fryse når du ikke er på hytta. når du kommer på hytta og vannledningen er frosset så setter du på bryteren for varmen og venter en halv time eller så før du starter pumpa. Så lar du strømmen stå på på Isotermledningen til du reiser. Da slår du av strømmen til BÅDE pumpa og Isotermledningen.

Dette blir en mye billigere løsning enn å bore etter vann men det er ikke sikkert vannkvaliteten er så veldig god fra en innsjø. Du kan sende inn vannprøve av innsjøen før du bestemmer deg for løsning.
Lykke til.
7,5kWh Litiumpakke
4x255w solcelle
Multiplus 3000/24
Victron Blue solar 100/50
Wallas
Div Honda aggregater


Powered by SMFPacks Ads Manager Mod