Vårt bygge prosjekt i Stryn

Startet av integrale, november 20, 2011, 21:04:05

integrale

Hei

Har arvet en liten hytte som vi har store planer for. Har allerede oppgradert med 3X50A strøm inntak, boret etter brønnvann og ført inn i hytten. Nytt kjøkken montert i sommer/høst, ikke helt i mål ennå. Beiset tømmer vegger innvendig på nåværenden stue. Så i løpet av noen uker blir det maling av tak og gulv. Mangler skikkelig lys så det skal også felles inn spotter på kjøkken.

Har også laget veien opp til hytten kjør bar samt gravd ut bygge gruben. Noen bilder følger

integrale

Da er det kun 14 dager til tilbyggets grunnmurene skal settes opp. Holder på for harde livet med materiallisten til hele prosjektet

Har fått montert inn  LED spotter i himmling på kjøkken, 8stk. Ellers så har graveren gjort klart for sprenging forran hytten, de skal sprenge i løpet av uken.
Legger ved en hjemmelaget plantegning av hytte  :o

Bidda

tøft
skal du ha 2 fulle etasjer? hvis ikke sjekk hvor du har 190cm så du ikke får konflikt med dører osv.

Følg på med bilder underveis vi liker det......

DagH

Fine tegninger og god planløsning. Det blir jo veldig bra med sengeplasser. Lykke til videre.

\DagH

integrale

Kneveggene blir 1,6m høye pga at det nye taket skal gå klar det gamle taket, så tror det skal gå med dørene innvendig. Må si at vi tar det litt som det kommer. Soverommene nede er veldig små og er kun til nødbruk/gjester.

Hadde egentlig ikke tenkt å legge ut den dårlige/uproposjonerte sketchup tegningen av fasaden, men men nå er det offentlig  ::)

Bidda

Wow...... litt av et prosjekt dette, imponert, følg på med tekst og bilder, dette skal vi følge med på  8)

Heffalompen

Dette så spennende ut, blir gøy å følge med videre her.

integrale

Skal legge ut noen bilder i løpet av påsken.

Iforhold til tegnet fasade så blir det garasjeport under 1 etasjen og så har jeg lyst på noen mere spennende vinduer i front. Litt sugen på vindu fra parkett og opp. Tips med bilder av hus med vindu fra gulv og opp mottas med takk  :)

Bidda

Ville nok ha satt av veggplass til en varmeovn ellers får du lett kulderas fra vinduet og kaldt ved gulv går at hele rommet virker kaldt.

integrale

Ja det er et poeng, lurer litt på varmekabler i gulvet. Det vil vel kanskje motvirke kulderas.

integrale

Ja nå skulle grunnmuren stått ferdig, men så har selvfølgelig ikke sprengeren hold det han lovet i oktober 2011  :( :( :( Får bare håpe han blir ferdig og hytten står etterpå. 11 fridager bortkastet.

integrale

Sprengeren er ferdig så nå er det klart for muring. Påsken ble brukt til planlegging og ferdig stillelse av div småtteri.

integrale

Fikk dette bilde av graveren i dag, med andre ord er det bare å kjøre på...

Bidda

Det gikk greit med grunnmuren ingen sprekker eller skader?

integrale

Det gikk veldig greit ifølge entrepenøren. Taksteinen løftet seg og ting inne datt av veggene. Nå har jeg ikke vært under hytten ennå og det blir nok en stund til da jeg har klart å knekkke ankelen på jobb  :'( :'(.

integrale

Kom inn til hytten i pinsen og alt skulle være klart. Dessverre så ble det nok en gang ikke slik. 4,5 menn  ;) måtte bruke 5 timer ekstra med spett og slegge for å få  plass til såleblokken. Måtte kutte i blokkene som igjen førte til at vi fikk problem med at de fløt opp når betongen ble helt nedi.

Bidda


integrale

Nei ikke så mye, med knekt ankle går alt så tregt  >:(. Støpt vegger og såle. lagt gulv og fått på plass septiktank og gråvannsfilter samt at graver har fått fylt inntil muren. Fått klart det meste av rør for bad. Nå er det slutt på å tømme dass, det er jo fantastisk  :)

Bidda

Det må jeg si...knall utsikt  :o
Hvor stor er tanken din, samler du gråvann der også?

integrale

3 m3 tank så det skulle holde en stund med jets vaccum toalett. Gråvann går til ei grøft vi et enkelt filter

Bidda

Ok
Vi kommer nok til å sette inn en større tank for å slippe Jets-saken.....

integrale

Ja det går nå fremover. har vært en tung høst med mye motgang og dritt vær. Hytten er nå tett og varmen står på for tørking :). Mangler bord og kassekledning ute. 

integrale

Det kommer nok til å gå et halvt år til før det nærmer seg ferdig innvendig. Ting tar utrolig lang tid....

integrale

Håper at treverket er tørt nok til å begynne inne midt Jannuar. Da har stått i ca 3mnd.

mga

Begynner å se veldig bra ut, tipper det skal bli godt med mer plass! Av nysgerrighet; Hvordan har dere løst vinduet i front? Er det ett stort vindu, eller satt sammen av et smalt på hver side og ett stort i midten? Vi skal ha lignende løsning på vår egen hytte etter hvert, skjønner du.
Mvh Morten

Vårt hytteprosjekt på Brokke; http://furestoyl.blogspot.com

Bidda

desember 30, 2012, 10:53:08 #25 sist endret: desember 30, 2012, 12:43:49 by Bidda
Tøft...ser proposjoner nå.
La du undertak?
Takstolene hvor mye kostet de ca pr stykk?

integrale

Vinduet i midten er 170cm bredt, så er det et vindu på hver side, 60cm bredt .  Planen var at døren i 2 etasje skulle være like høy som vinduen under i front. Det ble ikke enkelt med bærende søyler/drager osv. Jeg er ikke helt fornøyd med utseende/symetrien, samt at bygget ble veldig høyt. Dette blir nok dempet litt med liggende villmarkspanel (håper ihvertfall  :)) Det som er positivt er jo at det blir meget god plass inne.

Takstolene 22 i tallet ble 46000kr mener jeg å huske levert med 1 time kraning.
Brukte brettex undertak. Siden jeg kjente produktet fra før samt at man slipper lufting under (isolasjonen rett mot brettex'en)

Bibbibo

Detta ser kult ut! Kommet noe kledning på hytta?

integrale

Ingen kledning utvendig før våren  :-\, holder på inne vinterstid samt at jeg har arbeidet mye på jobb den siste tiden

integrale

Kommet litt videre i påsken, selv om det ble mest ski  :).

Alt innvendig er plastet og elektrisk er ferdig trukket. Takpanelet på loftet er kommet på.

Venter på rørlegger skal gjør seg ferdig så vi får støpt gulv på badene.

Har kjøpt inn ringhytta varm sentral fra Sikom. Så da blir det styring av litt lys og all varme i gulv via Iphone  ;D, litt fancy må det være, selv om det er lavbudsjett hytte.

integrale

Det drar seg til innvendig. Fått støpt gulv på 2 bad m/varmekabel , alt rørlegger arbeidet unnagjort klart for komplimentering når den tid kommer. Har gipset vegger og tak. Lydhimmling og lyd gulv. Gjenstår panel på vegger og parkett, all flisleggings arbeid gjenstår på bad, pipe, peis og brannmur også. Fått lagt litt vilmarkspanel utvendig, da det ble for varmt å jobbe inne  :)

integrale

Noen bilder

integrale

Å bygge ny hytte er halve arbeidet av å bygge på og pusse opp!!!
Her måtte vi lage nytt vindu og flytte senga 90 grader, slik små ting tar utrolig lang tid  :( oppussing av gamle delen får bli når vi er ferdig med ny delen, må ha en plass og bo også da det er 1.45min kjøretur fra hjem til hytte.

Bidda

Det går jo framover med deg også. Følg på med bilder, vi følger med  ;D

integrale

Det ble bare 3 dager på hytta i sommer  :-[, men får komme sterkere tilbake etter skole start.  Håper å få nydelen innflyttingsklar til Jul, det er ihvertfall målet  :P

integrale

Da har vi gjort en liten innsats igjen  :), ser ut til at Jul er et realistisk mål for ferdigstillelse innvendig. Vi er veldig godt fornøyd med størrelsen på soverommene og badene. Nå begynner det som er morro med hyttebyggingen!!!

integrale

Så noen bilder til da

integrale

Da har vi hatt en forykende innsats i høstferien :D. Ikke mye som gjenstår no.

Trapp fra Eiktrapp.no er bestilt og annkommer uke 46. Baderomsinnredninger, dusjarmatur og dusjvegger fra rørlegger kommer straks. Gikk for en liten v.v.bereder med heat injection så det blir spennende å se hvordan det fungerer.
Holder på å leter etter et glassrekkverk som skal monteres utenfor døren til soverom i 2. etasje, tips mottas på billig og gode glassrekkverk.

Gjennstående inne er rørlegger arbeid, elektrikker, montere peis og pipe, trapp som blir montert av leverandør, varmekabler og parkett på stuen, noe listing gjenstår også. Ute er det villmarks panel på gammle delen og div småtteri med nedløps rør osv. Terrasse blir til våren. Jul blir det nok i hytta  ;D

Bidda

Går framover her også ser jeg  8)
Spennende med trapp, regner med at vi får bilder.
Peis inn før jul også?

integrale

For legge inn noe bilder ved annlednig, pesien blir installert. Den står i garasjen og venter på noen sterke karer  :)

integrale

Noen bilder

integrale

Da er trappen på plass, montørene brukte 1,5 time på å sette opp trappen, følte meg nesten litt lurt så fort som det gikk. Målene stemte på millimeteren. Varme kablene på stue er tested og denne folien gir veldig rask oppvarming. Litt el. arbeidgjennstår til neste helg. Får håpe rørlgeren får gjort en innsats iløpet av uken. Har fått på plasse senger i ny delen og over nattet ei natt  ;)

Bidda

Trappa ble skikkelig fin  8)
Forventer du at rørlegger skal komme i som planlagt, kan du bli mektig skuffet  ;D

integrale

Rørleggeren er ferdig med sitt, i følge vår telefon samtale. Mangler et blande batteri og at jeg får koblet strøm til Jets toalettet. Har ikke vært i hytten på 14 dager så er spent på hvordan badene er blitt. Må også få sikret vannledningen for frost med isolasjon og varmekabel.

Fruen har fått bestilt både sofa og møbler til stuen. Disse står klar for henting så det blir nok en tur til helgen for å laget til litt og ikke minst slappe av og nyte tilværelsen  ;D.

integrale

Begynner å bli rimelig ferdig innvendig, dog er det litt listing og andre små ting som har blitt stående igjen  ::). Det kommer vel en tid for at det skal bli ferdig, men nå er det terrasse for alle penga!

integrale

Litt igjen på terrassen og så må rekkverk opp, fikk kjørt litt minigraver når jeg skulle grave grøft til fundamentene  ;D Slikt liker vi.
Da økonomien er litt trang for tiden laget jeg spise bord og benk av rester fra byggingen. Limtrestolper 134X140mm og 6"X 2"planker, enkelt og veldig solid/tungt.

Bidda

Ser meget bra ut, noen lister "skal" være igjen   ;)

Heldig du som har unnskyldning til å bruke minigraver  ;D

integrale

Takker, ja minigraver skal brukes flere ganger i løpet av våren, må få rensket opp litt og drenert rundt gamle delen av hytten. Men først blir det ny kledning på gamle delen og ny terrasse. Har også endel hjørne bord og lister rundt vinduene som skulle vært fullført. Ting tar tid når man skal gjør alt selv  ;). Uansett så er det deilig med skikkelige fasiliteter når man først skal jobb "dag å natt"  ::)

integrale

Fikk på plass terrasse og trapp for noen uker siden, mangler rekkverk som skal fullføres i Pinsen. Må også få lage til skikkelig vindus omramming. Ble ikke fornøyd med slik det ser ut i dag  :P

Bidda

Synes omramming var ok, men vindskier hadde jeg nok valgt ett bord til da de ser "pinglete" ut i forhold til hyttas grove uttrykk :)

integrale

Det har e faktisk ikke tenkt på, mulig det ser bedre ut. Kanskje jeg skal bruke villmarks panel.:)
Deilig med terrasse når sommeren er kommet.....

Bidda

Få pilsen på bordet og nyt den fine utsikten  dere har 8)

integrale


integrale

Da er trapp og rekkverk ferdig :)

integrale

Litt velvære må også på plass  :)

integrale

Kledningen av gammle delen

Bidda

Ser meget bra ut, begynner å nærme seg en "slutt" 8)

Vi må få mere info og bilder av velvære-konseptet  ;D

integrale

Boblisen fikk jeg gratis da det var frost sprengt og hadde div el problem. Kina bad, men dyser og pumpe er veldig bra. Har laget til styring for iPhone via Sikom Eco star sentralen :) dette har jeg ikke fått testet ennå, men står på programmet før vinteren.

integrale

Ja da er det ikke mye igjen ute gitt. Noen nedløpsrør og litt flikking med maler kosten så er vi der  :D Innflytting's festen står for tur

Så har vi fått sprengt litt ved avkjørselen fra hovedveien

Bidda

Topp dette, ser at dere allerede har begynt å nyte herligheten, skimter noen huer i boblisen  8)

integrale

Da var innflyttingsfesten unnagjort  :) hytta står ennå.

Bidda

Den festen må ha vært tøff da 2/3 av bildene dine er på hue  :o

integrale

 ;D ;D Ja med IPhone vet du aldri hvilken vei bildet kommer ut på "papiret"

Bidda

Noen vinterbilder?
Nyter bare herligheten eller er det flere oppgaver på gang?

integrale

Mange prosjekt igjen. Uteområdet, nytt gulv og fjerne krypkjeller i gamle delen. Nå er det fokus på ferdig attest, så garasjen er gipset, silikonert i alle skjøter og sparkling er halvferdig. Ting tar litt lenger tid når man er kommet i hus, samt at det er mye forsømt på hjemme bane også :) ingen bilder å finne på telefonen så vi får sjå litt senere :)

integrale

Litt fremgang på utefronten. Fått opp gjerde rundt eiendomen og grevd opp jord og fått lagt ned drenering rundt gammle delen. isolasjon og grus, satser på å støype plate for enklest vedlikehold.  Så har fruen begynt på blomsterbedd.

integrale

Sitat fra: integrale på september 10, 2014, 20:18:26
Da var innflyttingsfesten unnagjort  :) hytta står ennå.


Powered by SMFPacks Ads Manager Mod