Overtatt hytte fra 1950-tallet

Startet av Kawasakizzr, mai 30, 2012, 06:42:57

Kawasakizzr

Hei folkens.

Jeg er ny på dette forumet, da jeg prøvde å søke opp litt informasjon om hyttebygging kom denne siden opp.

Saken er den at vi har overtatt en hytte som ble bygget på 50-tallet av bestefaren til min kone. Man kan si at hytten er i generell god stand. Men taket og pipen må tas. Dette er en sommerhytte som kun brukes fra mai til september/oktober, alt etter været. Vi skal derfor rive peis og pipe da det er lekkasje ned pipa og peisen tar 2,5 m2 av stuen. Men spørsmålet mitt er, pleier pipe å ha noe bærende funksjon for bygget?

Røilern

Godt spørsmål.

Hvis det er en mursteinspipe kan den vel ha det, hvis det er Leca så er det mindre sannsynlig.

Det er kanskje mulig å måle seg frem til dette, hvordan står pipa i forhold til bærende dragerne?
Victron Smartsolar Charge MPPT 150/100
9 x 300W  paneler
12x2V 1100Ah Getek AGM
Victron Multi 5000W/120A 24V
220V kjøleskap, fryser, komfyr, mikro, vaffeljern, kaffemaskin og brødrister
Honda E

Kawasakizzr

Det jeg ser av pipa, det som er over taket, så ser det ut til å være leca elementer. Disse er så porøse at når jeg tok litt borti de så smuldra den omtrent opp. Etter det jeg så når jeg tittet i kryploftet så virket det som pipen gikk mellom 2 takstoler.

Men skjønner at det kan være vanskelig å svare på uten å se det, så skal se om jeg får tatt noe bilder neste gang jeg er der.

Og mitt neste spørsmål da blir, når pipa er fjernet så er det jo et søtt lite hull i taket. Sist gang vi fikset et hull i taket, så tok vi å bare byttet ut rupanelen, slik at det ble hele lengder. Det er ikke noe smartere løsninger enn å må bytte ut en del rupanel?

erstokke

Sannsynligvis bare å rive ned. Hvis det er papp på taket, bør du nok ha hele lengder med rupanel eller rupanel med lengdeskjøt i not og fjær. Har du takstein el takplater kan du sikkert bare tette hullet mot de nærmeste sperrene.

Bibbibo

piper skal være selvbærende med og ha fast underlag, skal ikke så på gulvet, pga tung vekt, pipa stod på gulvet, og veldig mye svikt, fikk bygget opp med leca under hytta, jekket opp gulvet, og tilpasset dem siste blokkene. nå er det ikke noe mere svikt i gulv, pipa står rett og fint, og bærer mer eller mindre seg selv :) ikke festet til noe som helst, annet enn tak blekk.


Powered by SMFPacks Ads Manager Mod