Sette opp stående villmarkspanel

Startet av Kawasakizzr, juli 03, 2012, 12:40:44

Kawasakizzr

Hei folkens.

Vi har overtatt en hytte fra svigerfamilien som ikke har vært vedlikeholdt de siste 10 år, så jeg kommer til å gjøre mye der som jeg aldri har gjort før. Noe som er moro, men også byr på utfordringer for min del.

Kona har bestemt at vi skal ha stående villmarkspanel. Og jeg har aldri lagt stående panel før, kun liggende. I mitt hode må ting gjøres i denne rekkefølgen, selv om jeg ikke helt skjønner hvordan jeg skal få det til.

Jeg vil bruke overliggere som hjørnekasser hvis det har noe å si for utførelsen.
Min tanke på rekkefølge på utførelse.

1: Sette opp underliggere noen cm fra hjørneendene, samt ved vinduer/dører.

2: Sette opp resten av underliggerne.

3: Male samtlige underliggere.

4: sette opp villmarkspanelen. Men her kommer mitt problem. Hvordan beregner man avstanden det skal være mellom hver overligger?

5: Male overliggere.

Veldig grov oppskrift i mitt hode,  men er det noe jeg har glemt her?

Trillemarka

Jeg har bygget både garasje og hus med vilmarkspanel.

Her er mine tips:

1: Sette opp underliggere noen cm fra hjørneendene, samt ved vinduer/dører.
Helt ok.

2: Sette opp resten av underliggerne. Ok, men pass på å beregne avstand mellom ut i fra bredden på overliggerne slik at du er sikret god nok overlapp på de smaleste overliggerne også.

3: Male samtlige underliggere. Eller male de før du setter de opp på veggen.

4: sette opp villmarkspanelen. Men her kommer mitt problem. Hvordan beregner man avstanden det skal være mellom hver overligger?

Det er øyet som ser. Bare du får god nok overlapp på underliggeren så går det fint. Det er litt som et puslespill. Hvilken panel passer best - det er litt som å lage et kunstverk slik du vil at det skal se ut.

I tillegg ville jeg fuset tre langsgående slisser bak på alle overliggerne slik at de har litt å gå på. Villmarkspanel har en tendens til å vri seg mye og for å slippe at det blir stygt er dette smart å gjøre.
Hvis du skal gjøre det skikkelig ville jeg kjøpt rustfrie selvborende skruer til å feste panelet med. Ellers kan du bruke kraftig spikerpistol og lange, grove spiker med lim som smelter i det du skyter inn og fester skikkelig.

5: Male overliggere. Eler på forhånd ;)


Powered by SMFPacks Ads Manager Mod