Frittstående parafinovn

Startet av Måsåbu, januar 05, 2013, 22:10:32

Måsåbu

Hei, Vi vurderer å kjøpe en frittstående parafinkamin uten pipe og lurer på om noen har erfaringer med slike, og kan anbefale oss et alternativ uten lukt. Denne er ikke tiltenkte koblet til "ring hytta varm", men skal fungere som supplement til vedovn og peis.

På forhånd takk!

4bikes

Nei, jeg har ingen anbefalinger, heller det motsatte. Åpen forbrenning uten avlufting av forbrenningesgassene er etter min mening i beste fall ubehagelig og usunt. I verste fall er det en dødsfelle.

phs

Brukte en slik når vi bygde hytta, men selv om det er renset parafin som er "drivstoff" så er det en ubehagelig lukt på avgassen.
Vil heller anbefale gassovn. Billigere i innkjøp og drift.
Begge oppvarmingskildene må jo brukes med forstand, og aldri uten tilsyn.

Amatøren

Har selv Zibro 125C (tror det var modellen - eller er det bare 125?).

Lukter noe ved oppstart/oppvarming (til brennkammer 2 blir varm nok  - to trinns forbrenning) og når den slås av. Når den er varm synes jeg ikke det er sjenerende lukt.

Har ekstra tilførsel av luft når den brukes og kun tilleggs varme når hytten er kald. Ikke permanent drift. Ei heller om natten! Ikke en gang under første natten når hytten er rå og kald. Alltid under tilsyn!
Man lærer så lenge man lever.

erstokke

Jeg synes alle parafinovner uten pipetilkobling lukter. De moderne ovnene lukter mindre enn de gamle.

Støtter forslaget om gassovn, de er luktfrie. Men de må også passes på.


Lia

Har en Laserkamin fra Hyttebutikken. Krever 230 V el inverter fraa solcelle. Lukter endel i oppstart, men luftfri ved drift. Trenger mer tilførsel av luft en mine små-rom kan gi (hvert som ca 10 m2)

Lykke til

Amatøren

Sitat fra: erstokke på januar 07, 2013, 22:17:13
Støtter forslaget om gassovn, de er luktfrie.

Også de avgir CO2
Man lærer så lenge man lever.

Måsåbu

Takk for svar!Tenkte at parafinovn kunne være et godt alternativ til gass, men ser ikke ut til at det er den erfaringen dere sitter med. Er litt skeptisk til gass, har nemlig opplevd at det begynte å brenne i et propankjøleskap på ei hytte vi var på, til tross for at vi sjekket ventil og slange ved ankomst.

bambus

Husk at for hvert kilo brensel (gass) som forbrennes dannes 2,75 kg CO2 og 2,25 kg vanndamp. Det siste er kanskje ok hvis lufta inne er veldig tørr, men er inventaret kaldt vil det kondensere vann på dette. Til forbrenningen medgår minimum 4 kg oksygen, dvs ca 20 kg luft.


Powered by SMFPacks Ads Manager Mod