Hva må en hytte ha av vann,strøm etc?

Startet av Andy78, juni 17, 2013, 18:31:42

Andy78

juni 17, 2013, 18:31:42 sist endret: juni 17, 2013, 19:48:50 by Andy78
Har vært så heldig å få kjøpe en fritidseiendom på sørlandet. Har nå søkt om å rive hytta og bygge ny Pga dårlig stand. Fikk selvfølgelig en naboklage. Den går på at hytta ikke har innlagt vann og strøm,og dermed ikke kan regnes som hytte. (Ifølge advokaten til naboen). Kan ikke reglene angående dette,men det er da tusenvis av hytter i Norge uten strøm og vann?

integrale

Hmm, den har jeg aldri hørt før. Det finnes jo hytter uten strøm og vann.  Vanlig at man kun har solcelle eller aggregat. Uansett så er det ikke gitt at naboens klage blir tatt hensyn til av kommunen.

Bidda

Gratulerer med hytte og velkommen til forumet.

Høres pussig ut.
Enkleste er vel å ta en telefon til tildelt saksbehandler i kommunen og spørre hva klagen går ut på.

erstokke

Er ikke ulovlig å ha hytte uten strøm og vann.

Spørsmålet er vel heller hva du har kjøpt. Hvis dette f.eks. er et gammelt naust, låve eller annen bygning som ikke er beregnet på varig opphold, så kan det jo bli problemer. Det kan være det naboene viser med manglende strøm og vann som indikasjon på at dette egentlig ikke er noen hytte fra før.

Likeledes kan det bli problemer hvis du må skaffe dispensasjon i forhold til reguleringsplan eller strandloven. Men som foreslått ovenfor: Ta kontakt med kommunen.

swande

Enig med siste. Det avgjørende er hva eiendommen er godkjent som. Har du kjøpt en eiendom som er godkjent som fritidseiendom, spiller det selvsagt ingen rolle om det er strøm eller vann der. Er eiendommen derimot regulert som naust, uthus eller annet, er det en helt annen sak. Da kan motpartens advokat ha et poeng
Bygger hytte på Gautefall i Telemark. Følg bloggen vår http://gamatun.blogspot.com


Powered by SMFPacks Ads Manager Mod