Hva koster det å bygge hytte på 65m2 med enkel standard?

Startet av hyttemor, august 11, 2008, 17:54:34

hyttemor

Vi har kommet over en tomt vi har litt lyst på. Det er opplegg for vann og kloakk og sånt, og skal være en grei tomt å bygge på. Det jeg lurer på er hvor mye man må regne med at det koster å sette opp en hytte. Ikke noe fancy greier, en helt enkel hytte påfjellet. Rundt 65 kvm kanskje.

Vi kan gjøre mye selv, som nok vil hjelpe på budsjettet. Men hva er det fornuftig å tro at noe slikt koster? Noen som har peiling?

Dette er absolutt ikke noe vi er i ferd med å begynne på altså. Det er på drømmestadiet. Vi skal antakeligvis reise ned og besiktige tomten neste helg. Vi drømmer begge om hytte på fjellet så nå er det vel på tide å gjøre noe med det.

Hans

Dette er det egentlig helt umulig å gi noe svar på, men for å antyde en retning så:

Grunnarbeider: 50-100'
Pilarer: 20' (hvil du ha grunnmur eller støpt plate blir det dyrere, men tilgjengjeld sparer du et bjelkelag på byggesettet så totalprisen behøver ikke å bli så mye høyere likevel)
Byggesett med alt av materialer: 300-450'

I tillegg kommer elektrisk opplegg dersom du vil ha innlagt strøm, og tekniske løsninger for vann og avløp dersom du vil ha det.

Skal du ha tømrere til å sette opp hytta vil det muligens koste i størrelsesorden 150-200'

Alle disse prisantydningene er meget omtrentlige, men gir deg kanskje et håp om at drømmehytta likevel kan være innen rekkevidde :)

Lykke til!
Vi bygger hytte i Birtedalen i Fyresdal kommune.
Prosessen dokumenteres på http://byggehytte.wordpress.com/ og på http://twitter.com/ho_hodol

omar

Enig med Hans om at det er umulig, - i alle fall for "utenforstående", å gi klart svar på dette.

Men, jeg har nettopp ferdiggjort en hytte på fjellet så kanskje noen tall derfra kan hjelpe på videre?

Tomtepris og grunnarbeider vil jo være priser som "ligger i bunn". Tomtepris er jo lett å få kontroll på, grunnarbeider derimot avhenger av tomtens beskaffenhet. I mitt tilfelle var tomten rimelig men grunnarbeidene vanskeligere og derav dyrere enn først antatt. Dette tok også lengre tid så det ble mer leid snekkerhjelp enn først beregnet pga tidsnød.  :( . Ble så til at hytten ble ført opp og gjort ca 90% ferdig totalt, og tok resten selv.

Oppgjort regnskap totalt når ferdig, gir en pris på ca kr 9000 pr m2, - når tomt og grunnarbeider holdes utenfor. Altså ferdig hytte over ringmur. Da er VVS og EL og div. tatt med. Så kanskje å beregne f.eks 7-9000 kr pr m2 over mur/plate kan gi en indiksjon på hvor du havner...?

Lykke til!  ;)


Powered by SMFPacks Ads Manager Mod