Totalkostnad for å bygge hytte?

Startet av Lirud83, september 21, 2013, 20:48:51

Lirud83

Hei,

Vi er i planleggingsfasen på hyttebygging og har kikket på noen tomter. Vi har ikke kommet noe særlig videre enn dette, men håper noen med litt erfaring kan fortelle oss hva et sånt prosjekt kan havne på før vi legger mange timers planlegging i dette.

Tomt: 390.000
Byggeset: 850.000 eller
Montert utvendig: 1.070.000

Hvor mye kan vi se for oss på grunnarbeid, såle, elektriker og rørlegger? Hytten er ca. 90 kvadrat og vi tenker helt enkel standard. I tillegg gjøre det innvendige selv.


Bidda

Velkommen til forumet.
Har registrert at det brukes et tall på 18-20.000kr/m2 for hytte + tomtekostnad. Lavstandard (ikke strøm/vann osv.) kanskje ned mot 15.000kr/m2.

Sikkert noen her med ferske tall fra eget prosjekt  ;)

Tommy

Hytta vår kom på 1.100.000 sånn som den står nå med eid tomt uten strøm,vann innlagt. Det er med alt inne også kjøkken, solselle, senger abusutt alt. Har gjort mest sjøl untatt reiseverket

Heffalompen

Da har du gjort veldig mye selv vil jeg tro?

Selv har vi bygget hytte på nesten 100m2 den kom på 2 ferdig med minimalt av egen innsats. Med innlagt vann, avløp og strøm.

Lirud83

Takk for noen veiledninger :)

Vi hadde håpet på at vi skulle klare det mellom 1,8 og 2, er det realistisk?

I en av annonsene har Boligpartner lagt ut et forslag på en hytte. 1,3 mill og dette inkluderer tomt. Står ikke så mye om hva som følger med innvendig, men hvertfall isolasjon, vinduer, dører, lister og panel på vegg og tak. Det man må bekoste selv er tømrer, elektriker, rørlegger og grunnarbeidet. Urealistisk da med rundt 2 mill? Hytta heter Bukkespranget. Må nok ha hjelp til å sette opp hytta, men det innvendige klarer vi selv.

mga

Vi skal i gang med bygging av hytte på 133 kvm bra. Grunnarbeider er pga monopol relativt stivt priset med 185'. Støping av såle og oppføring av hytte ferdig utvendig ca 900', elektro og rør totalt ca 280', innvendige materialer  ca 300'.

Bygger med relativt høy standard, og tenker å gjøre det mye innvendig selv. Basert på det du sier vil jeg tro det er mulig å holde seg under 2", men det kommer selvfølgelig an på lokale forhold.

Lykke til!
Mvh Morten

Vårt hytteprosjekt på Brokke; http://furestoyl.blogspot.com

Nordan

Er det nokon som har noko tall på laftehytte kontra reisverks hytte. Ein kar meinte at lafthytte var ca 60 % dyrere å bygge, kan det stemme?

Endeli

Ser den lokale byggvare forhandleren her, reklamerer for en 90 m2 hytte for 400 000.
For komplett byggesett inkl. takpanner, for såle.

Martin Bekkelund

Det er mange variabler som slår ut på prisen når man skal bygge hytte. Etter min erfaring henger kostnadene vesentlig sammen med hvilken innsats man legger ned selv, kontra hvilken innsats man vil betale andre for.

I den ene enden av skalaen gjør du alt du har lov til selv. Etter hva jeg tidligere har lest meg til, bør det være mulig å få hytte til 12-15 000,- kroner kvadratmeteren i denne kategorien. I den andre enden av skalaen kjøper du nøkkelferdig hytte. Og igjen etter hva jeg tidligere har lest meg til, finner du i denne kategorien hytter til 35-40 000,- kroner kvadratmeteren.

Uansett, mitt beste tips er å starte med et budsjett. Så får budsjettet bestemme hva du har råd til. Jeg har skrevet noen tips om dette tidligere: http://www.byggehytte.no/index.php?PHPSESSID=31dc771d3mnooc4t7ia6uen1i6&topic=923.msg5063#msg5063

Lykke til videre!  :)

Karin

Synes du har fått fine råd oppover i tråden :)

husk at det også er "småkostnader" som kommer til - dobbelt sette med sengetøy, håndklær, kjøkkenting etc. summert blir det faktisk en sum å ta med i beregningen.

Har skrevet litt om budsjett i bloggen her : http://www.byggehytte.com/2012/04/30/hyttebudsjett-lavkost/

ToveC

Vi regner opptil 1,8M - da med strøm, vann og alle fasiliteter. Topp moderne. 92 m2 samt 25 m2 hems m 1,70cm høyde. Vi har akkurat skrevet et blogginnlegg - som tar for seg regnskap for grunnarbeidet...ta en titt: http://hyttogpine.net/index.php/component/easyblog/entry/en-hyttebyggers-budsjett-regnskap-grunnarbeid?Itemid=173

Synes forøvrig byggesettet dere har valgt var litt dyrt? Har dere inkludert veldig mye i "pakken"? Vi betalte 450 000,- for byggesett fra Solhytten.

www.hyttogpine.net

swande

De fleste underbudsjetterer. Det dukker opp hundre små og større ting underveis. Vår hytte ko,m med absolutt alt, på totalt 3 mill inkl. tomt på 600.000,-. Da gjorde vi alt arbeid med terrasser, alt male- og beisearbeid, montering av kjøkkken og bad m.v. selv. Selvsagt verdt hver krone :) Her er mer om prosessen: http://gamatun.blogspot.no
Bygger hytte på Gautefall i Telemark. Følg bloggen vår http://gamatun.blogspot.com


Powered by SMFPacks Ads Manager Mod