Åpen løsning i hytte

Startet av Anders-Jan, desember 04, 2013, 20:21:25

Anders-Jan

Planlegger å bygge en oppstue-hytte. Den vi liker best har en åpen løsning, der det ikke er avdelt mellom entreen med utgangsdør, og stue / kjøkken. Trappen opp til andre etasje er mellom entreen og stue. Er der noen som har erfaring med en slik løsning, og hvordan blir dette oppvarmings-messig i en fjellhytte, der det kan være ganske kaldt om vinteren? Noen ganger er man kanskje bare 2 personer, og trenger egentlig ikke å varme opp 2. etasjen. Det ideelle hadde vel vært å ha ett vindfang innom utgangsdøren, og en gang med dør der en kunne lukke for trappen til 2. etasje. Med litt omtegning, så tror jeg vi kunne få til bra løsning på en av disse 2 tingene, men for begge 2 tror jeg det blir vanskelig. Hva burde vi prioritere?
Noen som har erfaringer eller god info ang dette?

Bidda

Legg ut tegningen så kanskje vi kan bidra med lure løsninger  ;D

rogers

Er det plass til bare en dør, ville jeg satt den slik at entree og trapp opp til 2.etg
havner på en side og stue/kjøkken på andre siden.
På den måten holdes varmen inne i stua og ikke siver opp i 2.etg (varmluft stiger).
Samtidig hindrer du at kaldluft fra åpen ytterdør når inn i stua.

Skal du ha innlagt vann bør du også tenke på at kjøkken og bad må ha frostsikker temperatur hele året (over +5 grader).  Det er lettere å holde el utgiftene nede hvis disse rommene kan lukkes når du forlater hytta i vinterhalvåret.

Et annen fordel med dør er at støy fra oppstuen ikke høres så lett ned til stue/kjøkken i 1.etg. Oppstua blir jo ofte brukt av unger mens de voksne sitter nede.

Har du en plantegning er det lettere å se mulighetene og evt. begrensninger.


Roger
Mitt hytte- og anneksprosjekt på ved Beitostølen : http://www.samdal.com/hytte.htm


Powered by SMFPacks Ads Manager Mod