Internett på hytta

Startet av Martin Bekkelund, april 24, 2014, 16:27:56

Martin Bekkelund

Jeg har nettopp skrevet litt om egne erfaringer med tilgang til internett på hytta. Det er mange teknisk oppegående mennesker her på forumet, så for dere blir dette mye kjent, men jeg håper mange allikevel vil ha glede av erfaringene:

http://www.bekkelund.net/2014/04/23/internett-pa-hytta/


Martin

OS

Bra artikkel! Forsøkte å legge inn en kommentar men fikk meldingen "This webpage is not available"
Victron Multiplus 24/3000/70, Venus GX, BMV 702
Morningstar Tristar MPPT 60
12 stk Fuli 6V/200Ah AGM
Midnite Solar MiniDC sikringsskap

r-ling

Den beste delen av artikkelen var avslutningen:
Når du er på hytta er du på hytta, ikke på internett...

Men likevel er det jo, fra tid til annen, behov for internett. I min jobb har jeg vakt hver 5.helg, og er i de helgene avhengig av internettilgang. På hytta har jeg bare EDGE, og dette funker ikke i det hele tatt. Derfor er det ikke mulig å være på hytta de helgene. Hvis det en gang blir 3G eller HSDPA så kan jeg faktisk ha vakt fra hytta også. ;-)

Endeli

For alle med dårlig 3/4 G dekning eller ICE
http://www.satinternet.com/no/?gclid=CNiwpsjg-70CFRDItAod9CQAOw
Twooway gir satellitt dekning og veldig bra hastighet. Pint tiden er lav, så enkelte oppgaver vil nok oppleves som trege selv om det er snakk om 20/6 mbps.

Heffalompen

Du har også breiband.no, de leverer ofte der andre ikke leverer.
Blant annet via satellitt.

Martin Bekkelund

Takk for mange hyggelige tilbakemeldinger!  :)

Kommentarfeltet skal fungere normalt. Har kommet inn kommentarer siden i hvert fall.

Når det gjelder 2G- og 3G-dekning, så gikk jeg rett fra 2G (EDGE) til 4G, så jeg tipper at det er flere enn meg som vil oppleve det samme dersom man ikke har 3G i dag.

Ellers er satellittkommunikasjon selvfølgelig et alternativ. Det var bare ikke et alternativ jeg vurderte nærmere på grunn av prisen, men det begynner å bli konkurransedyktig det også.

God helg!

erstokke

Du glemte den enkleste metoden. Men den er kanskje for innlysende: Hvis du har brukbar 4G-dekning kan du bruke f.eks. iPhone som trådløs ruter.

Min hytte ligger litt i radioskygge i forhold til senderene fra Telenor og Netcom (som er på samme mast). Med Netcom har vi 4G, med Telenor bare Edge.

Kjøpte en Huawei B593 ruter separat og dataabonnement fra Chess (eneste jeg fant som kunne levere tvilling data og Netcomdekning. Felles abonnement på hytta og iPad).

Har også prøvd en ekstern Poynting antenne. Men den ble returnert fordi det ikke ble nevneverdig forbedring i signalstyrke. Så nå står Huawei-boksen på toppen av et skap med sine to kaninøre-antenner.

Er enig i at man skal tilbringe all tiden på internett når man er på hytta, men jeg har glede av det på flere måter:
1. Spotify! Vi tilbringer mange kvelder og hører på musikk - både gammelt kjent og nytt som vi ikke visste om. Her går det meste av datatrafikken vår.
2. Enkelte TV-programmer. Hvis det er noe helt spesielt som skjer på TV, er det bedre å se på dette ene programmet på iPad enn at familiemedlemmer blir igjen hjemme. Ipad-tv er passe dårlig synes jeg. Det funker til å få sett enkelte ting, men er ikke bra nok til at man gidder å ha det på i timesvis.
3. Finne ut av hytterelaterte ting. Et eller annet som må ha tilsyn - sjekke på nettet.
4. Jobbe. Jeg synes ikke man skal jobbe i helger og i ferie. Men hvis man f.eks. kan dra avgårde torsdag og jobbe litt fredag blir det en lengre hyttetur - uten rushtrafikk.
5. Mange foreldre med tenåringer vil nok ha problemer med å få med barna på hytta hvis det ikke finnes internett der.

Martin Bekkelund

Jeg vurderte faktisk en iPhone til noe tilsvarende. Har et utrangert speilreflekskamera liggende, som jeg tester ut med TriggerTrap. Skal se om jeg kan få satt dem opp i kombo for å ta bilder til en time-lapse. Har ikke helt klart for meg hvordan jeg skal få overført bildene til serveren på hytta ennå, men det lar seg vel ordne på et vis.

Ellers helt enig med deg i at internettilgang på hytta har mange fordeler. Vil for min egen del bare være oppmerksom på at det er lov å være offline også. :)


Powered by SMFPacks Ads Manager Mod