En komplisert tomt

Startet av dagfather, mai 30, 2014, 05:48:07

dagfather

Hei.

Jeg har vært så heldig å få kjøpt meg hytte i Sandefjord!
dog uten utsikt, vann og glemte jeg å si at hytta er spist opp av maur?        :D

Men men.. Alt kan løses.

Hytta ligger på en topp og har i utgangspunktet (og som forrige eier sa) utsikt ut til begge sider av fjorden. Men forrige eier har ikke vært der på ca 25 år.  Siste eiere (2011) var visstnok en revefamilie.
Siden den gang har det vokst opp store trær som skygger all utsikt.

Så til det mest interessante - tomten..
Den er grunneier-tomt men på kun 100m2. Hytta som står der i dag er 25m2.

Det er en grunneier som eier tomten som går rundt hytta. Så i utgangspunktet skulle man tro det er et punktfeste tomt, men neida. Hvorfor gjøre ting enkelt :)
Har vært der og sett og ser at det ikke er noen merker som viser hvor tomten går. Hvor henvender jeg meg for å få slik markert?

Så er det trærne. Har man noen form for "rettigheter" når det er en annen person sin tomt? Den er ikke til bruk for noen andre fordi det er for trangt for ny tomt og der trærne står er det så bratt at man ikke kan sette opp ny hytte. Kan jeg be om å få hugge trærne? Hva om han sier neii?

Det siste er jo. Om jeg velger å rive og bygge ny så blir "4 meter fra tomtegrensa" regelen iverksatt og da får jeg vell omtrent ei tønne stående mitt på tomta og det er det. I følge kommunen kan jeg reparere hytta uten å varsle, med utgangspunkt i at da må 50% beholdes. Men det er jeg nok usikker på om går.

Men om jeg skal bytte kledning (noe jeg må) kan jeg da bygge en ny vegg utenpå den som ligger i dag. Er noen venner som har nevnte dette for meg. At man legger nytt reisverk på utsiden. Så må man jo pusse opp innvendig...

Håper noen har noen lure løsninger og tips.

Ha en flott helg.Bidda

wow... du har tatt på deg en del utfordringer ser det ut til.

Kommunen setter ut grensemerker om du ber de om det. Kostet hos oss ca 5000kr for påvisning.

Naboloven sier noe om trær, avstand høyde i forhold til tomtegrensen. Ville vel ha tatt en prat med grunneieren og spurt om lov til å felle/rydde opp og kanskje tilby han stammen kappet i 3m lengder og lagt til vei, for det er jo hans ved. Skal mye til at han sier nei om du møter opp hos han og opptrer litt "ydmykt" og ikke buser på. Kanskje en felles befaring bør tas for å ikke missforstå ting. vi hadde kjempenytte av felles kikkerunde med nabo/bonden.

4 metersgrensa kan du ordne ved å be pent om at nabo skriver på en avstandserklæring som gir deg rett til å bygge inntil 1 meter fra tomtegrensa.

Begynner du å fikse takbæring osv da ser nok ikke kommunen på dette med enkle øyne, men krever full søknad.

Å legge stendere utenpå stendere krever at du har gode stendere innenfor for ellers har du ikke noe som tar tyngden ned til fjell (manglende grunnmur). Tror du her bør ta kontakt med noen som har erfaring med Sandefjord kommune og hvordan de håndterer slike saker.Powered by SMFPacks Ads Manager Mod