Hems, praktisk høyde.

Startet av hyby, august 31, 2008, 19:20:50

hyby

For ikke å få for bratt takvinkel forsøker jeg å minimere hemsen.
Men hvor lav hems er praktisk forsvarlig og funksjonelt ?
Tenkt brukt kun som ekstra soverom.
Er nå nede på 1,70 på midten....

Noen som har jobbet seg gjennom problemstillingen ?

Facebook


Vi valgte 189,5 cm for å unngå at arealet på hemsen teller i BRA og T-BRA  ;)

Heffalompen

Har du funnet ut noe mere vedrørende en fornuftig minimumshøyde på hems ??

Olavus

I følge tegning har vi brutto 185,8 og 27 grader på takvinkel. Det fungerer for å få lagt seg eller å støvsuge. Men det er vel et spørsmål om bruk? Vi valgte hems for små barnebarn, og det har vært det mest vellykkete ved hele hytteprosjektet. Glimrende lekeplass - 6 stykker fra 1,5 til 8 år.

sirwinston

På hytta vi setter opp er det bare 1,60 på det høyeste. Det blir kun til barna.

nidelven_skyline

Vi har hatt en hytte med hems hvor det var 160cm fra gulv til underkant av møneås. Fungerte fint som overnattingsplass for voksne og var et hyggelig krypinn å leke på for oss unger.

Vurderer nå å bygge ny hytte og satser på samme høyde.

Men alt etter bruk. Blir høyden for høy så kan en få arealet med på P-ROM og det kan kanskje medføre at hytte får større P-ROM enn reguleringsplanen tillater? Betyr også litt hvor dyp hemsen er.

Heffalompen

Om vi får lov å byggehytte med en takvinkel på 30 grader vil hemsen bli 189 på det høyset og ikke målbartareal, noe som vil bli helt topp.
Reguleringsplanen sier at takvinkel skal være 25 grader, noen som kan gi en pekepinn på hvilken høyde vi da får på det høyeste ?? 160 / 170 ???


aksla

Sitat fra: Heffalompen på november 07, 2011, 11:21:46
Om vi får lov å byggehytte med en takvinkel på 30 grader vil hemsen bli 189 på det høyset og ikke målbartareal, noe som vil bli helt topp.
Reguleringsplanen sier at takvinkel skal være 25 grader, noen som kan gi en pekepinn på hvilken høyde vi da får på det høyeste ?? 160 / 170 ???Bredde på halvt loft = 1,89/TAN 30 = 3,27 m

Høyde ved 25 gr = 3.27 x TAN 25 = 1,53 m

Som du ser blir det lav takhøyde ved 25 grader.

Anbefaler å ta en telefon til byggesaksavdelingen i kommunen.

I reguleringsplanen for området hvor vi bygde hytte stod det at takvinkel skulle være 27 grader. Hytta som vi hadde sett oss ut hadde i utgangspunktet 30 grader takvinkel. Byggesaksbehandleren som jeg kom i kontakt med sa at de anså den oppgitte takvinkelen som en skrivefeil, og at det skulle stått minimum 27 grader. Resultataet ble at vi byggemeldte hytta med en takvinkel på 33 grader uten dispensasjonsøknad. Dettte gikk gjennom uten innsigelser.


Bidda

Er det romslig krav til gesimshøyde som gjør at du kan ha høyere knevegg? Dette vil gi deg bedre takhøyde innvendig.

Heffalompen

Der er ikke romslige krav på gesimshøyde heller, dette samt lav takvinkel er jo gjort for at hyttene ikke skal bli for store.

Men denne gangen gikk det vår vei og politikerne sa ja til disp. :D

Bidda

Bra det gikk i orden.
Vi anser oss heldige med å ha havnet med hytte i Horten hvor det ikke er krav til noen høyder eller takvinkler, bare maks BRA 120m2 + garasje.


Powered by SMFPacks Ads Manager Mod