Minsteavstand mellom hytter / brannkrav

Startet av frjens, juli 23, 2014, 21:52:55

frjens

Hei,  noen som vet hvilke krav som trer i kraft når man bygger hytter nærmere hverandre  enn  8 meter. ?   Jeg og to venner kan bygge 3 stykk hytter på en perfekt plass , men det er bare det at vi får ca 6 meter i melllom hver hytte.  Går ut i fra at dette blir et brannteknisk problem??  Noen som vet hva som må gjøres?  Kanskje man kun trnger å gjøre noe med den mitterste?  Hyttene blir på underkant av 80m2 hver.( maks mønehøyde er 5,5m)     takknemlig for svar   :)

torn

Hei!

Ved mindre enn 8 meter må det legges inn brannklasse på delene av hytta som er nærmere. Laft er godkjent ihvertfall til B30. Om man har vinduer og dører må det være brannklasse på disse. Ved reisverk kan det brukes gips.
Det holder nok ikke å velge brannklasse kun på midterste. Antar at teknisk i kommunen  kan svare eksakt ifbm med godkjenning av byggesøknad.

Kenneth S

Skal det bygges etter IE30 (tidligere B30) så trenger du kun å isolere med Rockwool i yttervegg. Himling skal dog ha ett lag gips som skal ha gasstette skjøter.
Jobber i Gausa AS
Leverandør av Byggmann Hus & hytter.
www.gausa.no

frjens

Tusen takk :).    Forstår jeg deg riktig så kan man da bruke ordinære dører og vinduer?  Tror du alle hyttene må bygges etter ie30 eller holder det kun at den midterste er bygd slik ? 

Kenneth S

Det må være brannvindu/dør hvis dette er nærmere enn 8 meter fra nabobebyggelse.
Jobber i Gausa AS
Leverandør av Byggmann Hus & hytter.
www.gausa.no


Powered by SMFPacks Ads Manager Mod