Kenneth: Bygge på og opppgradere hytte

Startet av Kenneth, september 07, 2008, 14:30:10

Kenneth

Hei alle sammen!

Jeg er usikker på hvor jeg skal legge til denne tråden, men prøver her.

Min mor kjøpte hytte tidligere i år. Hytta ligger i Larvik kommune ved Åsrumvannet. Vi har pusset opp en del inne, malt og vasket. Og nå holder vi på å grunne og male annekset som var nytt sommeren 2007. Og vi går med planer om å utvide hytta. Hytta er på ca. 28 m2 og inneholder 1 soverom, stue og kjøkken.

Dette ønsker vi å gjøre!

- Utvide hytta 2 meter på hver side, endeveggene. ca. 16 m2 totalt.
- Sette inn 3 vinduer med sprosser
- ny inngang og ny dør
- isolere det som blir nytt (er dette lurt? De to andre veggene som vi skal la være er IKKE isolert, så har en isolasjon av endeveggene en effekt som er merkbar?)
- De nye 16 m2 skal inneholde en gang, 2 soverom og større stue.

Hva kan dette dette koste? Jeg vet det er vanskelig, kanskje umulig å svare på. Men jeg er kun ute etter en ca. pris (og ja, jeg vet ca. prisen kan variere mange tusen fra den virkelige prisen.)

Det er fjell der vi skal utvide, men det øverste laget består av et tynt lag jord med gress/ugress og annet.

Strømmen inn til hytta må i forbindelse med utvidelse av hytta flyttes på (så ta dette med i prisen)

Det er ikke innlagt vann, så rør osv. trenger dere ikke å tenke på. Vi har brønnvann og kommer nok til å fortsette med det tenker jeg.

Også lurer jeg på om dere kan anbefale noen dyktige snekre/byggmestere i Larvik området, eventuelt Sandefjord?

Hva lønner det seg å bruke? En snekker eller byggmester?

Vi har vært utsatt for økonomisk kriminalitet før, en som påstod han var byggmester, men var en kjeltring som tok mye mer enn han hadde krav på! En seriøs byggmester hadde bygd det han gjorde dårlig for den halve prisen, det sier sitt. Så jeg er takknemlig om dere kan foreslå en som er til å stole på. Vi har brukt Steinar Melby før og han var flink (da la han parkettgolv for mor).

Tomten er en festetomt, så vi "leier" den bare, men gjør som vi vil på tomten vi disponerer. Men jeg lurer på om grunneier på kontaktes og spørres om utvidelse av hytta er ok? Og kommunen må vel kontaktes?

Jeg kan veldig lite om slike ting som dette, så jeg håper dere er litt snille og tålmodige med meg hvis jeg spør om mye rart! :-[

Det er en skogsbilvei helt frem til hytta! Men denne veien kan IKKE mamma kjøre på, enkelt og greit fordi veien er for dårlig for hennes lille toyota yaris. Men mamma har prøvd å ta fart engang, og da kom hun nesten opp den første bakken (og denne er brattest og vanskeligst), så jeg regner med at en byggmester eller snekker har biler som er bedre, slik at de kommer opp! Det er innlagt strøm og den er grei å få tak i. Lite uttak i hytta, men det er to nærme inngangsdøren, så muligheten for å koble seg til strøm er en grei sak for de som skal utføre jobben.

Jeg/vi er takknemlige for alle svar! :)

Facebook

Noen tanker rundt dette:

Prisen:
Hvis du selv tar papirmølle og velger å bruke en snekker tror jeg et slikt påbygg kommer på ca. 75-100.000. Prisen avhenger av mye rart som jeg ikek kjenenr til; takløsning, takdekke, grunnforhold, grunnmursløsning. Prisen jeg antyder er uten grunnarbeider og grunnmur.

Isolere:
Ja, isoler minst 10cm - det koster lite og bør være et minstekrav. Kanskje du vil isolere resten etterhvert også?

Flytte strøminntak:
Ca. 5000 hvis du får elverkets lokal mann til å utføre jobben.

Byggesøknad:
Du må avklare dette med både kommune og grunneier. Hvis det er en festetomt kan grunneier KUN nekte deg hvis det er en spesiell klausum mot påbygg i festekontrakten. Hos kommunen må du søke som normalt. Detet fikser du lett selv. Mye papirer, men dette lærer du fort.

Kontrakt:
Trist at du er utsatt for slikt tidligere! Husk kontrakt denne gangen, og be om referanser! Ring og sjekk! Sjekk også vedkommende selskap på proff sin nettjeneste. Velg et firma som har ok økonomi! Betal ALDRI på forskudd! Lei inn en takstmann til 5000,- til å se på jobben før du betaler en eneste krone!

Veien:
Er veien så bratt at du ikek kommer opp, eller er veien dårlig? Få en fra et lokalt pukkverk til å legge på et par lass med subbus 0-20mm. Koster et par tusenlapper per lass, men da får du en flott veg! Blir fort dyrt om snekkeren må bære alle materialer. Selv om de at 4x4 pickup gidder de ikke herpe bilen sin.

Lykke til!

kari-anne


Effekten av isolasjonen vil garantert merkes hvis noen av disse veggene ligger mot nord. Der blåser det som oftens kaldt.

Har du vurdert å sette bort alt til en som tar seg av søknader, grunnarbeider, snekring, dvs. alt?

Da får du en pris å forholde deg til og kun en person å klage på...

Kenneth

Til Facebook:

Det er min mor som kommer til å ta seg av papirmølle, telefoner, søknader osv.

Sitatkommer på ca. 75-100.000.

Det regnet vi med! ca. 80.000 kr. trodde mamma og jeg trodde 100.000 kr.

Det med takløsning er veldig vanskelig for meg å svare på, for jeg vet ikke hva de forskjellige takløsningene heter. Men jeg kan prøve å forklare hvordan hytta på taket ser ut nå, på best mulig måte!

Taket går liksom på skrått oppover, taket er IKKE flatt, men taket møter hverandre på midten om dere skjønner. Vinkler og sånn er jeg dårlig på. hmm, hvordan skal jeg forklare dette.. ??? Jeg kan legge til et bilde på photobucket når jeg får tid, kanskje senere i kveld. Lager da link, så kan dere se. Håper jeg har bilde av hytta da.. :-\

Når det gjelder takdekke, så har vi blikktak tror jeg det heter. Veldige solide tak som huseier har hjulpet til å legge for ca. 20 år siden. Jeg leier i et hus skjønner dere og han som eier huset (bor under meg sammen med kona si) har hjulpet de tidligere hytteeiere med å legge taket. De var venner av de. Blikktak er jo ikke spesielt pent synes jeg, men som huseier sier (han har vært snekker i 30 år tenker jeg) så holder slike tak i 100 år. Men personlig ønsker jeg/vi oss takstein eller et annet mer pent tak. Men dette er noe vi venter med tror jeg. Kommer an på hva dere anbefaler oss å gjøre? Bytte tak på hele med engang eller vente? Det må ikke være dyrt tak, for vi har ikke så god råd, må ta opp lån.

Grunnforholdene består av fjell, jord, og leire tror jeg. Det er i alle fall en del blåleire ned skråningen mot parkeringen. Men der hytta står, så er det mest fjell og jord.

Jeg tenkte den nye delen kunne stå på pilarer? Er ikke det billigere enn grunnmur? Og hvis det er "åpent" under hytta, så er jo faren for råteskader i fremtiden mindre tenker jeg..stemmer det? Annekset som ble ferdig bygd sommeren 2007 står på pilarer. Der er det en del skygge, spesielt nå når solen går lavere på himmelen og det er dermed ganske vått der. Det er lengre ned til fjellet her enn der hytta er.

Ja, vi tenkte engang i fremtiden å isolere resten av hytta, bytte kledning og isolere. Isolere er kanskje en jobb vi kan gjøre selv? Jeg er ingen handyman og har heller ingen erfaring med dette yrket, men min mor har isolert før, så vi bør vel klare det sammen nå også? Jeg tenkte å kjøpe en del bøker som heter "gjør det selv bøker", er det noe dere kan anbefale? Der står det vel hvordan man kan isolere på egenhånd + mye annet.

Hvorfor skal vi leie inn en takstmann til å se på jobben? Bare lurer, dessuten var det svindyrt hvis han bare ser i f.eks. 30 minutter... :o

Veien opp til hytta er både bratt og dårlig, men det at den er dårlig er det største problemet, for fyller vi på grus som du sier, så er det ingen sak å komme opp til hytta for mammas bil.
Hva er "subbus"?

Vi har veldig lyst til å kjøre helt opp med bil, så det er kanskje en idè å få i stand veien FØR noen bygger på hytta? 2000 kr. er ikke så ille, dessuten tror jeg det holder med 1 lass, da blir det i så fall 1000 kr.
Vet du eller andre om noen som selger og frakter singel/grus i Larvikområdet?

Noen sier vi bør fylle på med singel og andre grus...hva er best? Dette er ikke for at det skal se pent ut, dette er ene og alene for at det skal være lettere og mulig å komme opp med bil.Til kari-anne:

De "nye" veggene ligger henholdsvis mot øst og vest. Men uansett er det vel en fordel å isolere med tanke på at vi går med tanke på å isolere resten av hytta senere.

Mamma skal ta seg av søknader og det greiene der. Resten tar en snekker seg av håper jeg. Vil ha minst mulig folk å forholde oss til.

En snekker kan sikkert legge inn nye strømuttak, men gjør det vel ikke? Så en elektriker trenger vi. For vi skal ha nye strømuttak og ønsker å sette opp noen utelamper. Det siste er kanskje noe vi klarer selv, men vi må først ha flere strømuttak.Jeg kan nevne at det kun er snakk om 1 etasje. Det er skråtak som møtes på midten av hytta om dere skjønner, men inne i hytta så ser man ikke det. Inne er det flatt tak, så jeg regner med at det er et lite loft, men vi ønsker å heve taket innvendig, så romfølelsen blir større. Men først og fremst ønsker vi å utvide hytta med ca. 16 m2.

Er veldig glad for hjelpen til nå! :)

Kenneth


Ja, her har dere noen bilder dere kan kikke på. Håper det kan hjelpe! :)

Bilde 1: Bilde er tatt fra sør, og utbyggingen ønsker vi i retning vest, der vi går inn på verandaen. Stua er innenfor vestveggen.

Bilde 2: Her ser dere hytta fra sør. Og på vestsiden og østsiden, så ønsker vi å bygge ut, altså til høyre og venstre på bilde. Her ser dere også taket, ser dere hva slags tak? Er det blikktak som jeg trodde? På dette bilde, så ser dere best hvordan det ser ut på østsiden, men ikke godt nok. Kort fortalt, så er det gress og annet som vokser der. Fjellgrunn under et tynt lag jord. Ikke noe hellinger av betydning vil jeg tro, alt avhengig av hvor langt ut vi ønsker å bygge, vi snakker om 2 meter, men da nærmer vi oss "kanten", der det begynner å helle mer ned mot skråningen.

Bilde 3: Her ser dere inngangen til verandaen og hytta. Inngangsdøra står mot nord. Til venstre på bilde. Her heller det litt nedover mot nord-øst. Og det var her jeg tenkte kanskje det var best med pilarer, hva tror dere?

Bilde 4: Her ser dere hvordan taket er formet. Hva slags vinkel er dette? Klarer dere å se det? Jeg har vært oppe på taket i forbindelse med sjekking av antennen og da hadde jeg hatt store problemer med å komme opp uten tau og stige som jeg la og bant fast på taket.

Hans

Vi bygger hytte i Birtedalen i Fyresdal kommune.
Prosessen dokumenteres på http://byggehytte.wordpress.com/ og på http://twitter.com/ho_hodol

Kenneth

Flere innspill ønskes... :)

Mamma og jeg snakket i går om å droppe utvidelsen mot øst, så da blir det kun utvidelse mot vest i første omgang. ca. 8 m2. Den nye delen skal inneholde: Ny inngang, vindfang og utvidelse av stua.


Powered by SMFPacks Ads Manager Mod