Ny dass & dusj i gammel hytte. Selvbygging?

Startet av Einar_S, september 15, 2015, 18:52:47

Einar_S

Hytta er fra ca. 1970. Hittil sommervann i hytteforeningens regi og tradisjonell bæsj & carry. Nå kommer kommunen med vann og avløp til hyttevegg. Eller i mitt tilfelle ønsket de å sette kværna i kjelleren.

Hva sier reglene mht. tilkobling?
Etter hva jeg forstår skal godkjent rørleggerbedrift foreta tilkobling.
Men kan jeg bygge badet selv?

Jeg vet elektriker må legge varmekabler om jeg skal ha det. Men hva med røropplegg, membran osv. Er det noen nåværende regler som holder meg fra det?

Det blir ingen utbygg/påbygg, gangen er mer enn stor nok til å avgi plass til dette.


erstokke

Såvidt jeg har skjønt det, så er det ikke definert som våtrom hvis det ikke er sluk. Så hvis du setter inn et dusjkabinett i gangen, er det ingen krav.

Forøvrig tror jeg dette med at man måtte ha godkjent personell til å utføre våtrom er utgått.

Bidda

Bør stå i papirene fra kommunen hva de krever. Hos oss krevde de rørlegger skulle koble til avløpet men ikke for noen av de andre fagene. Vi bygger badet selv uten sluk og stenger av vannet når vi ikke er der.

Einar_S

Det er også min plan.
Jeg stenger også hovedkrana hjemme når ejg reiser bort.
Og her på hytta tenker jeg meg en løsning hvor en ventil stenger ved inntaket og åpner for drenering av internt anlegg når jeg forlater åstedet. Da slipper jeg å varme anlegget hele vintereren.

Men sluk blir det nok, jeg blir vel å følge våtromsnormen selv om jeg gjør det selv.

I papirene fra kommunen står det bare noe om at det skal tilkobles av autorisert rørlegger. Så jeg får vel snakke med en som passer beskrivelsen.


Powered by SMFPacks Ads Manager Mod