Optimal løsning gass?

Startet av hrac, november 13, 2015, 17:07:41

hrac

Hei, har kjøpt "ny" hytte nå og etter noen uker begynner jeg å bli såpass tørr bak øra at jeg ser at løsningen som er der nå med gass ikke er optimal.

Utenfor bak hytta står to gassbeholdere i et gammelt slitt treskap, med slanger direkte gjennom veggen uten kobberrør, inn til gasskjøleskap og komfyr. Heller ingen ventiler på innsiden.

Videre ser jeg at gassalarmen, som er tilkoblet solcelle, er plassert høyt oppe, ca en meter over kjøleskap&komfyr og ikke på bakkenivå.

Er vel en fordel å gjøre noe med denne løsningen?

arctic421

http://www.sikkerhverdag.no/gass/

og

http://www.sikkerhverdag.no/gass/gass-inne-og-ute/fast-opplegg-for-gass---hva-har-du-lov-til/

Det er ikke tillatt med gass slange gjennom vegg. Det er tillatt med 1,5 meter gasslange til f.eks komfyr. Ved lenger avstand må det legges rør. Så tror jeg kjøleskap skal ha rør, men er usikker på det. Vær nøye med periodisk sjekk og vedlikehold av anlegget.

http://www.dsb.no/en/Ansvarsomrader/Farlige-stoffer/Aktuelt-farlige-stoffer/Flere-ulykker-med-gasskjoleskap/

Jokke

Hadde tilsvarende problem og byttet til 3/8" kobberrør. Dvs gjennom vegg og bak kjøkkeninnredning er det kobber og kun korte gummislanger mellom tank og kobberrør og på hvert uttak som kan inspiseres og byttes gjevnlig. Satte samtidig inn stengeventil på hvert uttak. Koblingene/ventilene jeg brukte er av merket Gaslox og var relativt greie å montere. Brukte noen klemmer fra Biltema for å feste røret på veggen.

Røilern

Husk å bruke eget gjennomføringsrør gjennom veggen. Kobberrøret skal ikke ligge andre direkte mot treverket.
Victron Smartsolar Charge MPPT 150/100
9 x 300W  paneler
12x2V 1100Ah Getek AGM
Victron Multi 5000W/120A 24V
220V kjøleskap, fryser, komfyr, mikro, vaffeljern, kaffemaskin og brødrister
Honda E


Powered by SMFPacks Ads Manager Mod