Alternativ til ICE nett?

Startet av Brusebua, mai 09, 2016, 08:30:19

Brusebua

Finnes det et godt og billig altrnativ til ICE nett på hytta?
Vi hadde tidligere ICE trådløs nett på hytta. Hytta ligger kjelkete til men vi fikk fint nett med D35 ruter og rettningsantenne (panel antenne funket ikke!)
Etter ICE gikk over til 4G får vi ikke inn sterke nok signal til å åpne en nettavis. Vi har prøvd alle ruterene til ICE og har nå gitt opp.
Det er nå 3G i området, så det vi er på jakt etter er et billig abonemang på en ruter så ikke koster så mye når vi ikke er der så kan vi heller betale "ekstra koter" når vi er på hytta. vi trenger mye GB når vi er på hytta, da vi bruker nettbrett som TV.
12 Volts hytte langt inne på vidda

Endeli


Jgytterdal@gmail.com

Vedr Ice, så har de fortsatt 450Mhz bånd spekteret sitt, som tilsier at de skal ha samme dekning som før.
Det som er problemet er at ruteren prøver å søke opp (og prioriterer) de nye 4G frekvensene de har tatt i bruk.

Før du skifter operatør kan du prøve å disable alle kanalene ruteren bruker , untatt kanal 3.
Da har du låst routeren til 450mhz signaler.
Jeg anbefaler også en ekstern retningsstyrt utendørs antenne ,som vil gi mye bedre mottaksforhold.
Victron Smartsolar 250/100 +150/35<br />MP 24/5000/120/100<br Inmesol 12kw gen set<br />6x350w + 3x270w <br />20kwt lithium 16p7s, Rec Q, Venus GX<br />Wallas 40CC, El stekeovn, <br />a++ kjøleskap,

OS

Vi bruker Huawei ruter med Chess kontantkort. Det koster kr 199 for 1GB, 299 for 5GB og 399 for 8GB. Bruker å fylle 5GB når vi er der med to ungdommer en helg. Jeg passer på å skru ned bildekvaliteten i Netflix hvis de skal bruke det.
Victron Multiplus 24/3000/70, Venus GX, BMV 702
Morningstar Tristar MPPT 60
12 stk Fuli 6V/200Ah AGM
Midnite Solar MiniDC sikringsskap

Bear

Vi har to hytter ( Sjusjøen og Drøbak) og bruker Huawei miniruter med abonnement fra Telia. Til nå har det holdt med 7 GB til kr 199 pr mnd.
Hjemme har vi hatt Get, men dekningen/nettet er dårlig så den har vi sagt opp, slik at vi nå har bare mobilt brebånd.
Må vel øke kapasiteten etterhvert.

Pal.ah

Vi bruker telefonen som ruter. Da slipper vi eget abonnement som koster hver mnd, og så kjøper vi ekstra kapasitet dersom vi trenger det.
Vi kan legge inn fiber på hytta, men det koster mye i innstallasjon og månedlige utgifter. Så da har vi hittil valgt å bruke telefonen.
Ser at Endeli har foreslått tvilling-sim. Det blir jo det samme.

jkirkebo

Det trengs ikke noe eget abonnement. Bestill et datakort og sett i en 4G router så bruker man samme abonnement som på telefonen. Jeg hadde tidligere ICE 30GB på hytta og Talkmore 12GB på telefonen, etter at Telenor kom med fri roaming og større datapakker byttet jeg til Telebnor 60GB og sparte en god del penger. Har 4 SIM-kort (2xdata og 1xtvilling) på abonnementet, så det brukes både til telefon, PC, iPAD og 4G router.

En ekstern antenne er en god investering for å få bra dekning i områder med dårlig signalstyrke. Ikke en slik liten fisete rundstråleantenne men en 50-100cm lang Yagi.

Indremedisiner

Sitat fra: Bear på mai 18, 2016, 19:55:39
Vi har to hytter ( Sjusjøen og Drøbak) og bruker Huawei miniruter med abonnement fra Telia.

Hvordan er dekningen/signalstyrken på sjusjøen ? Vurderer å skaffe meg noe slikt på Kvamsfjellet med ruter og ipad elns. Veldig fornøyd med Telia dekningen i fjellområdene hvor jeg ferdes men har ikke turt å ta skrittet fult ut enda. Vil har ruter på 12v hvis det er fungerer godt.

Bear

Vi har hytte i Lunkebekklia på Sjusjøen, og jeg synes vi har brukbar dekkning med Netcom (Telia), faktisk bedre enn i Drøbak.
Tidligere hadde vi Ice, en ruter med to antenner, med dårlig dekkning.

movering

Eg bruker chess.no mobil net 5 GB til 149 kr PR måned .


Powered by SMFPacks Ads Manager Mod