Avvik i godkjente tegninger

Startet av MHC, mai 24, 2016, 11:29:24

MHC

Har eid en hytte bygget i 1994 i 10 år. Skal nå bygge på litt. Har hentet originale godkjente tegninger på kommunen. De stemmer ikke overens med hytten som faktisk ble satt opp i sin tid. Det er flere vinduer enn det som er på kommunens tegninger på fremsiden av hytten, og færre på baksiden.
Dette skal i utgangspunktet gå som 3 ukers sak. Men hva nå?
Skal skisse opp påbygget (i høyden) på de gamle tegningene.
Hva kan kommunen si? Skal jeg bare skisse opp det som kommer nytt nå og la resten være som godkjent den gang?
Skal jeg skisse inn de vinduene som faktisk et der i dag i tillegg til det som bygges på?
Trenger råd. Tømrer står klar i beg av august. Han er og ansvarlig søker, men bi skal gjøre papirarbeidet.

Einar_S

Du kan jo ta en konferanse og spørre dem?
Da jeg bygde garasjen avvek jeg fra tegningene med plassering og størrelse på vinduer og port. Jeg fikk bare beskjed om å levere inn "som bygget" tegninger med søknad om sluttattest.

Så jeg ville regne med at om de får tegninger av hele kåken slik som den er (blir) så er det OK. Men nå er det jo noen kommuner som har saksbehandlere som står på tvers, så ....

MHC

Det var akkurat dette med saksbehandlere på tvers.... Det er mange slike rundt om i kommunene. Har snakket med eiendomsmeglere i den aktuelle kommunen, de sier at det var vanlig på tidlig 90- tall å få godkjent tegninger, for så å endre litt på utførelsen på byggeplassen. Det var også vanlig å bygge tilbygg etc. uten å søke. Dermed er det lite som er bygget før 2010 som faktisk er bygget ihht godkjente tegninger.
Vi har blitt anbefalt (av megler) å tegne inn slik hytten står i dag- og så skisse opp planlagt påbygg. Nå er nabovarsel sendt, så får vi ta det derfra. Skal bli spennende å se om kommunen setter seg på tverre.


Powered by SMFPacks Ads Manager Mod