Naust til hytte

Startet av jølle, januar 23, 2009, 12:49:58

jølle

Hei,har noen spørsmål jeg tenkte å bry dere skarpskodde kvinner og menn med.....
På min hjemgård som nå er i min brors eie har han tilbudt meg å overta ett ca 55 kvm naust som sårt trenger vedlikehold,kunne godt tenkt meg å innredet dette til en slags hytte,men siden naustet er omgitt av dyrket mark er det umulig med det nåværende kommunistregime i kommunene å få lov til dette.

Hva kan egentlig kommunen nekte meg å gjøre med naustet mitt?..strøm og vann kan jeg legge inn det er da vanlig i ett naust?..de kan da ikke nekte meg å isolere det hvis jeg vil,bytte vinduer,lage gulv,og oppevare møbler der hvis jeg vil,når blir naustet pr juridisk definisjon en hytte?,og kreve riving tror jeg ikke de kan siden det er snakk om ett naust som har stått der i ca 150 år...noen som har opplevelser i denne type saker eller innsikt i sådant er jeg meget takknemmelig for svar i forumet her!

mvh jølle

Karlsberg

Hei,

Har naust og i kummunen de ligger i så er det eksempelvis ikke lov å vinterisolere. Ellers er det ganske fritt frem med innredning og kledning. Møbler kan du vel også anskaffe uten at naustet må tvangsrives. Er usikker på strøm og vann. Det er det sikkert andre som har erfaring med.

MVH

Karlsberg

jølle

Takk for det,synd att folk må studere finjuss for å kunne benytte seg av ett bygg man eier til det man vil,herskesyke blant kommunale saksbehandlere er ganske utbredt, slik att folk faktisk lar vær å spørre om lov, siden svaret bestandig er nei når skjønn skal utøves!...håper flere har kunnskap om og eller erfaringer å dele i hva regelverket sier om innredning av naust....


mvh jølle

Karlsberg

Sitat fra: jølle på januar 24, 2009, 09:06:05
...herskesyke blant kommunale saksbehandlere er ganske utbredt...

Hehe, akkurat det vi opplevde da vi må bygge opp naustet på nytt etter at isen tok det en vinter. Hun på kommunen ville vite om det faktisk var naust vi skulle sette opp, eller om det var ei vinterisolert hytte. Er mye minunnelse blandt folk. Men lykke til med naustoppussing!!

Karlsberg

jølle

Poenget når det gjelder vrangvilje i kommunene er ikke at man bestandig skal få ja til de planer man lufter,MEN jeg mener att saksbehandlere skal ha den grunnholdning når han møter en innbygger" att dette skal vi se om vi ikke kan klare å få til"eller si "hvis du heller gjør sånn og sånn"så kan det la seg gjøre......og skulle ikke prosjektet la seg gjennomføre så har ihvertfall den kommunale saksbehandler snudd hver stein som er mulig å snu for kunden sin.
Arrogansen i min Kommune er helt formidabel.....sitter en diktatorisk plan og utviklingssjef med en gjeng sjødehunder under seg som logrer og sikler etter sjefens forgodtbefinnende,pirker og plager blant annet hyttebyggere med teite bagateller,og uvesentligheter,og er direkte ufin ved personlig fremmøte,  kvalmt!

mvh jølle


Powered by SMFPacks Ads Manager Mod