Sommerhytte og nødvendige oppgraderinger for å forlenge sesongen

Startet av governor, oktober 24, 2016, 09:28:22

governor

Vi har akkurat kjøpt en liten 54m2 sommerhytte som trenger en del jobb og siden jeg er helt grønn på bygningstekniske ting tenkte jeg å høre om noen her har litt input ift egne erfaringer.

Tidligere eier la inn vann og avløp for noen år siden. Hovedkran og varmtvannstank ligger i krypkjeller i en luke under kjøkkenet.

Har gått gjennom hele tilstanden på hytta med byggmester og han sier konstruksjonen er i god stand, ingen tegn til fuktskader i krypkjeller eller tak, men generelt er krypkjeller og dårlig luftet tak noe vi bør gjøre noe med på sikt. Man ser på veggene at det er sprekker mellom lister og gulvet da konstruksjonen har seget litt. Dette har mest sannsaynlig skjedd før konstruksjonen har blitt stivet opp noe med nye bjelker som man kan se under hytta.

Byggmester anbefalte å fylle opp med flytende leca både for å unngå fukt og stive opp konstruksjon siden vi uansett skal bytte gulvet og da også sette inn nye veggplater og lister.

Noen som har erfaring med å fylle igjen krypkjeller? Det er kanskje en halvmeter høyde i krypkjeller. Vi bør vel da skille av det lille rommet under kjøkken med rør og varmtvannstank så dette fremdeles blir åpent og fylle igjen resten av krypkjelleren?

Hva vil en sånn prosess koste for en liten 54m2 hytte? Bilvei helt inn på tomten. Kommer det da noen med en bil og pumper inn lecakuler (er det flytende leca?) mer eller mindre og så må man støpe såle til nytt gulv på toppen? Hvis vi ønsker å forlenge sesong hvor mye isolasjon og hva slags type bør legges inn i gulv (mellom leca og støp?)?

Tenker på noe lengre sikt å bytte kledning og da vil vil nok legge inn noe isolasjon i vegger også da det nok er fra byggeår på 40 tallet, men det blir på noe lengre sikt da taket også må endres i samme slengen da det er dårlig lufting der, og ikke beregnet på mye varme inne om vinteren, annet enn for å unngå frost i vannrør


Powered by SMFPacks Ads Manager Mod