Septiktan

Startet av sommerhytte, desember 17, 2017, 10:41:36

sommerhytte

Har en sommerhytte i Horten kommune hvor vi  vurderer å installere tett septiktank på 9 m3 for grå vann og sort vann. Skal brukes til WC, dusj, vaskemaskin og oppvaskmaskin. Har beregnet at vi må tømme tanken ca. 2 ganger pr år, en gang i slutten av juni (klar til ferien - 3 til 6 personer) og en gang i august. Virker dette fornuftig, eller bør man vurdere renseanlegg?

stroller

Skal denne samle opp alt vannet for så å bli tømt? Virker litt farlig med tanke på at den kan flyte opp, eller kanskje har du ikke tenkt å grave den ned?

Ellers om man tenker seg en bobil og gråvannstankene der, så burde det vel holde med tanke på kapasitet. Viktig å ha sparedusjer og spareutuer på vannkranene.

KjellG

Og f.eks. Jets-toalett. Vanlig vanntoalett vil fylle tanken «på et øyeblikk».


jkirkebo

Vi har 6m2 tett tank til gråvann og svartvann. Jets-toalett, vanlig dusj men ikke oppvaskmaskin eller vaskemaskin. Hytta brukes ca. 200 persondøgn pr. år. Vi regnet oss fram til 15l per person per døgn, og doblet tankstørrelsen ut fra det. Det stemte perfekt, ved første tømming (det tømmes en gang pr. år) var tankene (det er 2x3m2 koblet sammen) halvfulle.

18 kubikk forbruk i året virker veldig mye. Da har man neppe sparedusj ihvertfall, og heller ikke vacuumtoalett?

KjellG

For sommerhytte kan du også vurdere en  utedusj med vannet rett til terreng.

Bidda

Hva endte du opp med?
Vi har 9m3 og den holder for tømming i oktober, vanlig WC, oppvaskmaskin, men vi har utedusj.


Powered by SMFPacks Ads Manager Mod