Innbruddssikring av anneks/bod

Startet av Eggedal, mars 03, 2018, 19:19:11

Eggedal

Kommer til å ha stående en del "attraktivt" verktøy på hytta både under byggeperiode, men også etterpå. Tanken er å ha et lite hobbyverksted i annekset. Den enkleste veien inn er som regel gjennom døra, men det kan sikkert gjøres mer besværlig med en skikkelig dør uten låsvrider på innsiden. Inntil videre blir annekset uisolert, så det kan også være en vei inn for uvedkommende å bryte opp kledningen og ta seg inn den veien. Jeg har sett noen artige løsninger med skikkelig gjerdenetting på innsiden av kledningen. Det vil sikkert sinke litt, om ikke annet.

Har noen gode forslag å dele av ulike sikringstiltak, så kom gjerne med de!  ;D

Røilern

Skruer istedenfor spiker på kledning gir trippel beskyttelse

Victron Smartsolar Charge MPPT 150/100
9 x 300W  paneler
12x2V 1100Ah Getek AGM
Victron Multi 5000W/120A 24V
220V kjøleskap, fryser, komfyr, mikro, vaffeljern, kaffemaskin og brødrister
Honda E

Jgytterdal@gmail.com

Viktig med sikring men også viktig at du har lås/hengelås som er FG godkjent slik at du får full erstatning hvis '' uhellet skulle være ute''

Victron Smartsolar 250/100 +150/35<br />MP 24/5000/120/100<br Inmesol 12kw gen set<br />6x350w + 3x270w <br />20kwt lithium 16p7s, Rec Q, Venus GX<br />Wallas 40CC, El stekeovn, <br />a++ kjøleskap,

Sæters

Sitat fra: Røilern på mars 04, 2018, 07:30:05
Skruer istedenfor spiker på kledning gir trippel beskyttelseDen forsto jeg ikke. Trippel? Kan ikke forstå at skruer gir bedre beskyttelse enn spiker, hvis du ikke borrer ut sporene og da gjør du det vanskelig for deg selv med senere vedlikehold. Jeg ville nesten sagt dårligere med skruer. En spikret panelvegg er absolutt ikke lydløs å rive, det høres godt når en galvanisert spiker dras ut med brekkjern, en skrudd vegg fjernes enkelt og nært lydløst med en batteridrill. Verst av alt, den kan skrus på igjen uten at det synes, noe som vil gjøre at en liga kan holde på i lang tid før innbrudd blir oppdaget. Har man hatt "innbrudd" i en bygning som ikke viser spor av slik aktivitet, har man kanskje et forklaringsproblem overfor forsikringen?

Er hytta usjenert beliggende, med bomfri adkomst, er man uansett ganske utsatt. Vil tyvene inn, kommer de inn, det er som regel bare minutter i forskjell på god og mindre god sikring. Har man overvåking av området, noe som er ganske enkelt idag, er man nok en del på vei. Har flere av naboene det også, er det enda bedre. Et hytteområde i nærheten av vårt har kameraovervåket bomvei, der vil jeg tro det er få som er interessert i å begå innbrudsraid. Noe å tenke på for enhver hyttegrend.

Røilern

For hytter som ligger usjenert til uten "nabokjerringa" som passer på er det ikke mye som hjelper. Man kommer raskt gjennom en vegg med motorsag.

Jeg baserte min kommentar på erfaring fra skifting av terrasserbord. En "skrudd" terrasse er mye mer jobb enn en som er spikret - 3 ganger  så mye tenker jeg helt subjektivt
Victron Smartsolar Charge MPPT 150/100
9 x 300W  paneler
12x2V 1100Ah Getek AGM
Victron Multi 5000W/120A 24V
220V kjøleskap, fryser, komfyr, mikro, vaffeljern, kaffemaskin og brødrister
Honda E

eisvin

Som forrige skriver, lite man kan gjøre om noen vil inn. På hyttefeltet ved den forrige hytta vår gikk de gjennom veggen på et par hytter med motorsag. Kjempeartig for de som kom på hytta og oppdaget et stort hull i veggen, rett ved siden av døra. De hadde ikke forsøkt seg på den en gang.  Desto mer man låser, desto mer ødelegger de bare når de går inn; sørg for å låse akkurat nok til at forsikringen dekker. Det er nok det enkleste.

Når det er sagt, så er det en del man kan gjøre for å bli "uspiselig". Ha tungt rot og gammel dårlig verktøy liggende slik at det skjuler "godbitene". Bruk en loddebolt eller dremel for å gravere navn og telefonnummer dypt ned i alle vitale deler; da blir det håpløst å selge og lite attraktivt å ta med seg.

Monter viltkamera rettet mot bod/parkeringsplass, gjerne av den typen som sender bilder på sms. Og ha lovpålagt synlig skilting om at det blir tatt bilder.

Støp fast en bolt i fjell eller grunnmur som du kan feste en kjetting i, slik at de må jobbe litt for å få med seg ting. Sørg for at kjetting og lås er av dimensjoner som krever litt mer enn en vanlig tang. Skal de ha med seg noe, skal de få jobbe for det.

Mest effektivt er å ha et godt gjensidig forhold til naboen, og felles varsling og at man passer på litt, om det er mulig.


Powered by SMFPacks Ads Manager Mod