Reklamasjon skade tak på ny hytte

Startet av rolfm, mars 18, 2018, 20:58:43

rolfm

Hytta vår stod ferdig i haust. I november oppdaga me at noko av takshingelen hadde blåst av på nordsida. Utover vinteren har det forsvunne stadig meir. Då snøen forsvann på sørsida denne veka, oppdaga me at det har blåst av også her.

Takpappen vart lagt i august/september. Er ganske vêrhardt her. Eg påpeika då dei la den at eg ville brukt gass/varme for at den skulle limast betre, men dei meinte det ikkje var naudsynt på sommaren. Men sommaren 2017 var ikkje så mykje å skrøyte av på våre kantar... Korkje temperaturmessig eller solmessig. I tillegg trur eg det regna då dei la deler av taket.

Snakka med byggfirmaet då me oppdaga dette i november og dei skal ordne dette. Men snøen kom rett etter me oppdaga det, så har ikkje blitt gjort noko i vinter. Så når det nå snart vårast litt så må me få gjort dette.

Spørsmålet er kor lenge har eg garanti/reklamasjonsrett på dette? Kva med viss andre deler av taket løsnar om eit år eller to? Og kva med evt følgeskader?

Moen

Hei,kan fortelle hva jeg gjorde.Vi har også nylig bygd hytte(bygde selv) Værhardt hvor den står plassert, med shingel på taket. Det ble lagt siste uka i august. Sensommer med enkelte soldager var ikke tilstrekkelig for at shingelen satte seg. Måtte gå over hele taket med varmepistol,ganske mye arbeid og helt sikkert nødvendig. Sjekka på nytt året etter, ingen som var løsnet.Ser ut som du har shingel direkte på troet, uten papp under. Da vil jeg tro at det ligger et diffusjonsåpent undertak, med lufting mellom tro og takstolene. Så tilfelle betyr det som har skjedd ikke så mye, annet ergrelse. Her må jo firmaet som bygde ordne opp.


Powered by SMFPacks Ads Manager Mod