Sentralvarme på hytte uten srøm

Startet av ik@guard.no, september 05, 2018, 18:38:51

ik@guard.no

Hei.

Jeg vurderer installasjon av sentralvarme på hytta. Tanken er at "kjelen" produserer varme (gulvvarme og evt. radiatorer) + varmt forbruksvann.

Aktuelle produkter kan være Kabola (mye brukt på størrre båter) eller f.eks en gasskjele fra Vaillant. Kabola er en dieselvarmer, mens gasskjelen fra Vaillant kan benytte vanlige propan/LPG flasker. Begge produsenten har en rekke ulike modeller og varmeeffekter.

Strømforbruk og mulighet for fjernstyring er viktige egenskaper. Gasskjelen fra Vaillant kommer slik jeg ser det best ut her (mulighet for mobil app). Når det gjelder driftskostnader antar jeg at Kabola er best, da slipper man også jobben med bytte av gassflasker.


Er det noen som har erfaring med tilsvarende løsninger og kan komme med noen tips/anbefalinger?

Zolas Energi har begynt å selge Vaillent, mens Farco selger Kabola. Begge firmaene er kjente leverandører til "hyttebransjen".

Linker:
https://www.vaillant.no/privatkunder/produkter/ecotec-exclusive-5952.html
http://kabolaheaters.nl/en/category/compact-7-cv-en/

Torma

 Ser det er syv måneder siden du skrev - hvor langt er du kommet nå.?
Har du vurdert en fossilfri løsning?
Jeg strever også med å finne en god løsning for oppvarming av ei hytte uten fast installert strøm utenfra. Vi bruker hytta bare fra mars til oktober og vil la den stå uten oppvarming i perioden november-februar. Og så vil jeg ha oppvarming uten å bruke olje, bensin eller gass. Vi fyrer i vedovnen når vi er på hytta.
Det nærmeste jeg er kommet en løsning er å montere solfangere med vakuumrør på sørveggen og la varmtvann fra disse sirkulere gjennom en eller flere radiatorer inne i hytta. Sirkulasjonspumpe som går på 12 volt er billig i innkjøp og kan drives med et eget bittelite solcellepanel som gjør at pumpa bare går når sola skinner, og det er jo da vannet blir varmet og sirkulasjon trenges. Men så gjenstår spørsmålet om det er påkrevet med et varmelager i form av en bereder med spiral (1eller 2 eller 3).
6x300 W til SmartSolar 100/50 +1x350 W til SmartSolar 100/20 + Phoenix 24/3000 + 24V batteribank 3x375 KWt Li + BMV700 + Cerbo GX mars-oktober. Separat 12V anlegg til WiFi+Netatmo +Reolink hele året.


Powered by SMFPacks Ads Manager Mod