Solcellepaneler på frittstående stang

Startet av Eggedal, september 16, 2018, 09:53:17

Eggedal

    Har fått kjøpt inn 3 stk solcellepanel på 100x166 cm som jeg kunne tenke meg å få opp på en høyde rett bak hytta (under bygging). De må over hyttetaket, men jeg vinner en del på terrenget. Rett bak vokser ei granklynge som kan bidra med litt le for den verste vinden.

    Siden jeg nå holder på med støping av hyttefundamenter er det jo greit å få dette gjort med en gang, så har jeg til arbeidslys og lading av campingvogna uten å kjøre aggregat.

    Jeg funderer på to ulike løsninger.


    • Å bruke et galvanisert stålrør. Den opprinnelige tanken var jo en løsning som kan dreies - manuelt eller automatisk - med sola. Rotasjon fordyrer og kompliserer, så det er ikke aktuelt akkurat nå.

    • Å borre/støpe fast 4 stk søylesko hvor de fremre bærer 2 stk 48x98 rett opp i slak vinkel, og de bakre bærer 2 stk 48x98 vertikalt som støtter de fremre "beina". Således kan panelene monteres liggende over hverandre, og under panelene, på frambeina, kan jeg skru fast "stigetrinn" for enkelt å kunne klatre opp med snøkosten om vinteren.

    Den siste løsningen er velding enkel og kan monteres med materialer jeg allerede har. I så fall, hvilken (fast) vinkel er et godt kompromiss mellom effektivitet om sommeren, og det å få snøen til å gli av om vinteren?

    Stolpeløsningen er spennende mtp mulig dreiing, men gidder man... Videre er det mer komplisert mtp å vinkle panelene, og nær umulig å klatre opp for å fjerne snø.

    Hva tenker dere er den "smarteste" løsningen, og hvorfor? Eventuelt er det andre løsninger som jeg bør se på?

    Ha i tankene at dette blir et VESENTLIG stort vindfang på 1,7 x 3 meter!! Størrelsen gjør montasje på møne eller vegg uaktuell. Den lille høyden bak hytta gir maks 4 meter til vegg mtp ledningsspenn.

Knerten

Jeg har også panelene på en frittstående stang.
4 stk 1x1,5m altså 6m2
Festet 4x12mm bolter med Hey'di Bolt Fast 30 cm ned i steinen.
Fikk også laget meg støttebein, samt at jeg har festet barduner ut til hver side.
Dette stativet kan både tiltes og dreies, men det dreie funksjonen har vi ikke brukt.
Men vi setter det i vinterstilling ved midten av oktober og tilbake i midten av mars.
Fikk testet det skikkelig da vi hadde helikopter virrende 15 m over, når vi fløy inn materialer til et tilbygg. Null problem :)
Masse solkraft og litt bensinkraft.
En hytte med masse duppeditter ;-)


Powered by SMFPacks Ads Manager Mod