Støydemping av aggregatet

Startet av Jgytterdal@gmail.com, februar 27, 2019, 14:47:31

Jgytterdal@gmail.com

Jeg har bygget et lite aggregat hus for mitt SDMO 6kw diesel aggregat.
Dette støter i utgangspunktet ganske mye, men har klart å fjerne det meste av støyen med 15 cm rockwool i vegger og tak, samt rockwool markplater i gulv.
Har ført eksos gjennom veggen med et fleksibelt eksosrør fra biltema.
Dette er problemet, eksosrøret støyer ganske mye.
Noen som har gjort noe lignende eller har erfaring med å støydempe eksos rør.?
Victron Smartsolar 250/100 +150/35<br />MP 24/5000/120/100<br Inmesol 12kw gen set<br />6x350w + 3x270w <br />20kwt lithium 16p7s, Rec Q, Venus GX<br />Wallas 40CC, El stekeovn, <br />a++ kjøleskap,

hysvær

Større dimensjon på eksosrøret vil hjelpe litt. Det vil også hjelpe litt å la den gå gjennom en lydfelle som f.eks. en luftig steinrøys. Husk at motstanden på eksosen ikke må bli for stor. På min Honda EU30is er eksosrøret på størrelse med en voksen loff, denne gikk en periode gjennom en lufteventil med rist i veggen men da gikk den tyngre. Nå går det rett ut i friluft og aggregatet har blitt mye blidere.....

Tottoa

Interessant tema, ettersom jeg holder på med en lignende problemstilling for et Gebe aggregat med Honda motor, håper jeg du får noen innspill som vi andre kan følge med på.

Jeg var tidligere med i en lokal dykkerklubb her i Tromsø. Vi hadde en bensindrevet kompressor for å fylle dykkeflasker. I forbindelse med med turer og stevner gikk kompressoren nærmest døgnet rundt og den bråket mye. Det ble betraktelig bedre da noen fikk tak i en eksosslange av den typen som brukes på bilverksteder. De er laget av en type gummi som tåler varme, og vi brukte 5-6 m som vi rullet ut. Slangen er ganske robust og tåler å ligge ute. Mener å huske at den hadde doble vegger, spiral kjerne og ganske fleksibel.

Jeg vurderer også å bruke noen meter med dieselslange, av typen BunkerFlex. Den er av gummi og har stålspiral.

eisvin

Båtbutikker har gjerne eksosslanger av tjukk gummi i ymse størrelser, vil tro at det demper en del mer en stålslangen til Biltema.

MortenF

Eksosslange i gummi er neppe noen god ide på land. I båt fungerer det fordi eksosen er våt, dvs at kjølevannet går ut sammen med eksosen.
Victron MultiPlus 48/5000/70-100
24 kWh batteri (7S+7P) fra Leaf med REC BMS
8 x 350 W Mono panel
Victron SmartSolar MPPT 250/60
Venus GX
Orion TR 48/12-20A

eisvin

Godt poeng. Jeg ser at gummislangene har maks 120 grader.Powered by SMFPacks Ads Manager Mod