Gassvannvarmer - pilotflamme

Startet av Torstein, juli 15, 2019, 18:16:56

Torstein

Monterte i dag ny gassvannvarmer i annekset på hytta, Beretta Fonte 6 AE. Denne typen har pilotflamme, og det jeg lurer på er om min funker som den skal:
Varmeren virker meget bra, tenner som den skal osv., men når jeg stenger vannkrana og den går tilbake på pilotflamme, så brenner pilotflammen ca 5 sek., dør nesten ut og tenner så igjen. Sånn går det hele tiden. Tenner med et «klikk», så jeg antar dette er den piesoelektriske tenningen som slår inn. Noen som har en lignende gassvannvarmer? Skal visstnok også selges under merket Alto (eller noe deromkring), og finnes i 6 og 11 liter.

Pal

Jeg har samme gassvannvarmer, og den oppfører seg ikke slik. Pilotflammen slukker når jeg stenger krana, og den tenner igjen når jeg åpner for varmtvann.

Jeg har derimot et annet problem: Jeg har koblet oppvaskmaskin på varmtvannet for å spare strøm til oppvarming av vann. Men når oppvaskmaskinen tapper vann tenner ikke gassvannvarmeren. Jeg hadde tidligere en vannvarmer med pilotflamme som alltid brant, og da sparte jeg ganske mye strøm. Noen som har forslag til løsninger her?

Torstein

Takk for svar! Litt undersøkelser på morrakvisten avslørte at en mikrobryter som nok står for tenningen når vannkranen åpnes, måtte justeres. 1/4 omdreining på skruen, så virker vannvarmeren som du beskrev og alt er som det skal. :)


Powered by SMFPacks Ads Manager Mod