Bygge bad i kjeller

Startet av Thelizz, november 30, 2020, 01:05:25

This is a text Ad area

Thelizz

Hei. Trenger litt tips. Har akkurat fått lagt inn strøm på hytta og tenker derfor å oppgradere litt. Hytta er en enkel sak fra ca 1970. I denne er jeg så heldig å ha en kjeller med ok ståhøyde. Gulvet er støpt, vegger er laget i leca. Tenkte å bruke deler av denne til å lage en enkel baderomsløsning. Har sluk. Vann blir et eller annet dagtanksystem med automatisk pumpe og en liten varmtvannsbereder. Hva bør jeg tenke på mht på fukt? I en perfekt verden legger jeg varme i gulvet i "våte" deler av kjelleren. hva bør gjøres med fuktsikring mot gulv, vegg og tak? Tenkte å gjøre dette selv, men vil jo ikke lage en sopp- og råtefarm. Plass er en utfordring, så løsninger som bygger minst mulig er bra. Skal også bruke kjeller til vannsystem, toalett og et kombiskap. Alt på litt for liten plass. Tips?

This is a text Ad area

Hyttesol

Hvor enkelt skal det være? Vi har vel verdens enkleste og mest kompakte løsning om det kan være til inspirasjon:

Istedenfor å bygge et fullt vanntett bad med membran, fliser og alt annet som skal til for å dusje direkte på gulvet, så gikk vi for et "tørt" bad med dusjkabinett (typen med 4 vegger og egen bunn med sluk), og med gulvbelegg siden det tåler litt vannsøl som er i forvente på et bad. Veggene er MDF. Det er da ikke meningen at det da skal komme dusjvann på gulvet og veggene, annet enn det lille man tråkker ut med våte ben som lett tørkes opp.
Det er vifte på badet som går 24 timer i døgnet når vi er der for å alltid sirkulere luft og holde luftfuktigheten lav så det ikke kondenserer.
Badet er under 2 kvadrat (ca 2.2x0.8m) der vi har klart å skvise inn både et 80x80cm dusjkabinett, et toalett og en liten vask. Man kommer inn i rommet på "midten" med vasken rett frem, toalett til venstre, dusjkabinett til høyre, og så har man den lille plassen i midten å stå på.
Badet er så plassbesparende og enkelt som det kan bli, og fungerer likevel 100%. Med mindre man også skal ha vaskemaskin der da. Så går det sikkert an å velge noe bedre enn MDF på veggene hvis man er redd for at de skal svelle pga. fukt. Men har ikke hatt det problemet enda.

Hvis det kommer fukt inn i grunnen og slikt så bør det sikkert løses utenfra med bedre drenering og knotteplast fremfor å prøve å "sperre den ute" innefra.
Victron Multiplus II 48/3000, Honda EU20i
Victron SmartSolar MPPT 150/35, 6x300W Mono
20x AGM 12V/86Ah (48V, 20.6kWh)
230V kjøleskap, oppvaskmaskin, stekeovn. Gasskomfyr, gassvannvarmer, dieselvarm

Powered by SMFPacks Ads Manager Mod