Saltdalshytten

Startet av T.A.H, august 05, 2009, 21:43:24

T.A.H

Saltdalshytten, aurora 940 komplett byggesett med gulv. kr 562 000
http://www.saltdalshytta.no/index2.html

Hvis en hytte har den prisen som "komplett" hvor mye må man medregne for å få den virkelig komplett??? Har tenkt å bygge meg hytte ved sjø i hordaland, har fått meg en tomt billigt, og har fått ett anbud på 50 000 for tomtearbeid. Hvor mye vil en hytte komme på komplett! Noen som tørr å prøve seg på ett regnestykke for en uerfaren hyttebygger???

Regner med veldig ca tall, men det hjelper meg nok til å se om eg kan gjennomføre dette eller ikke, regner med at alt innvendig blir gjort på egenhånd og at eg leier inn en snekker som kan være med meg å sette opp råbygget(hva vil evt en snekker koste for å gjøre hele arbeidet?)
Takker for alle innspill

Mvh
T.A.H

Hans

Dette er selvfølgelig helt umulig å gjette på, men "komplett" fra en hytteleverandør betyr jo likevel at en rekke ting mangler. Jeg kan liste opp noen ting her, så får du selv vurdere om mine anslag kan passe inn i ditt prosjekt:

Grunnmur/betonggulv: 40-70.000
Elektrisk opplegg: 50-75.000
Bad: 70-100.000 (evt. mye mer hvis du vil)
Kjøkken: 40-100.000
Hvitevarer: 20-30.000
Peis/fyringsanlegg: 20.000
Offentlige gebyrer i.f.m. byggemelding: 10.000
Snekker for å bygge råbygg: 100.000
Maling/beis: 5.000
Torvtak: 25.000

I sum så blir vel dette rundt regnet en halv million utenom tomt/grunnarbeider og leveransen fra Saltdalshytta.
Vi bygger hytte i Birtedalen i Fyresdal kommune.
Prosessen dokumenteres på http://byggehytte.wordpress.com/ og på http://twitter.com/ho_hodol

T.A.H

Takk Hans.

Akkurat det jeg trengte.

Er det noen her på forumet som har bygget en Aurora hytte fra Saltdalshytta?
Positive - Negative erfaringer?

Bidda


T.A.H

Skal nok følge godt med på byggingen hans freover.
Har sett meg ut aurora 940 & aurora 916 B som de mest aktuelle hyttene for oss.

Bente

Hei, jeg bygger en hytte på fjellet. Rustik Bjørnfjell fra Saltdalshytta. Hvis du har noen uten alt for mange tommeltotter til å hjelpe deg anbefaler jeg å bestille starthjelp fra Saltdalshytta. Det koster 20.000, da får du en erfaren snekker en helg som er med på å få opp vegger og tak. Med 4-5 amatører til hjelp skal hytta være oppe og tett på en helg.

Min kommer 1. september. Kan legge inn erfaringene fra oppstartshelgen når vi er kommet gjennom.

Ellers er budsjett en vanskelig ting. Det er så mange variabler, men jeg har tjent på å bruke anbud. Har fått totalpris på elektrisk på 50.000 og rørlegger 60.000. Jobber med kjøkken, har et tilbud fra Kvik på 30.000, men skal se på flere.

T.A.H

Kjempe bra. Saltdalshytten yter veldig god service ser eg. Skal følge ferden din videre til ferdig hytte.

Bente

Jeg er hvertfall kjempefornøyd til nå. Snekkeren har vært tilgjengelig på telefon og gitt gode råd om grunnarbeid, og alt annet vi amatører lurer på. Jeg legger inn etterhvert som det skjer med på hyttebloggen Ny hytte i Gethåmmåren hyttefelt

NILLE

Heisann,
Vi bygger også en Saltdalshytte, type Bjørnefjell B - ombygget. Vi var veldig fornøyde med servicen til Saldaslhytten inntil hytten ble levert. Vi hadde litt feil leveringer av feilproduksjon. Kontroller at alt er som det er bestilt. Vi har nå ventet i 2 mnd uten å få noen reaksjon på våre henvendelse. Som uerfarne hyttebyggere hadde vi heller ikke fått med oss at Saldalshytten sine elementhytter er ganske lave i de rom som er dekket av hems (ca 2.0m). Vi har nå reist hytta vår og holder på så smått innvendig.
Vi har også en blogg som kan følges
http://byggehyttehardangervidda.blogspot.com/
Lykke til videre...

Bente

Takk for tips, takhøyden har jeg sett, og jeg skal sjekke alt nøye ved levering. Men er det mulig å se feil ved levering uten at alt må pakkes utover? Det kommer jo paller der ting ligger oppå hverandre.

Håper dere får svar snart, jeg har ikke hatt problem med å komme i kontakt, det finnes alltid noen på telefonen, enten selger lokalt, eller på hovedkontoret

NILLE

Heisann,
Det vil nok bli vanskelig kontrollere alt uten å måtte pakke opp alt. Elementene kommer ferdig pakket på paller...så dere må enten ta bryet med å pakke opp, eller satse på at det er korrekt.  ;)
Den helgen som vi reiste hytta hadde vi med oss to innleide tømrere og en veldig erfaren tømrer fra familien... pga problemene som oppstod, så hadde vi ikke klart oss uten deres erfaring...Vi hadde feilleveranse på elementet som skulle være i mønet. Vi hadde fått et element for hytte 6,90 mens vår er7,40..  Måtte bygge om for å kunne sette på taket. Vi kunne jo vente på at Saltdalshytta kunne levere et nytt, men da måtte vi nok vente en eller to uker. Da hadde vi ikke dugnadsfolk...
Ellers gikk det knirkefritt...
Det som sikkert gjør at vi ikke har fått noe svar fra Saltdalshytta er nok at de har hatt sommeravvikling fra til i morgen...men men et svar om at henvendelsen var kommet fra til rett avdeling hadde ikke vært å forakte.
Håper du legger ut  en blogg som vi kan følge....

affas

VI har satt opp hytta vår i helgen med hjelp av oppstartshjelp fra Saltdalshytta. jan SKredderstuen var mannen som var med og han er helt rå. Gjorde en fantastisk innsats og satt 10-12 mann i arbeid fra fredag til søndag.

Totalt sett var det 2 dragere som var feilkappet som vi løste med å kjøpe inn litt 2"x8" og kappe til.

Men å reise en slik hytte med å bære alle elementer er ette rmin mening totalt hull i hodet. Gjengen kommer til å være utslitte og vi leide kran i 7 time rog da var alle veggelementer, limtrebjelker og gavlvegger på plass. Vel verdt pengene!

Resten kan følges her: www.hyttebloggen.no


Powered by SMFPacks Ads Manager Mod