RiksTv-antenne, to typer?

Startet av Shrek, oktober 28, 2021, 08:45:40

Shrek

Har en gammel antenne jeg vurderer å bytte ut. Vet ikke hva den kalles, men det er en stang med mange tynne tverrpinner på.

Ser at det også selges antenner som utvendig er en flat, firkantet plastboks (vet ikke hva de kalles, heller). Er disse likeverdige med den andre typen? De ser jo ryddigere ut, og er vel ikke så utsatt for vær og tung snø?

Hyttesol

Det høres ut som det du har fra før er en Yagi-antenne. Det er den beste antennen man får til mottak av rikstv. En liten panelantenne som monteres flatt vil ikke være ha like godt mottak.

Men alt kommer jo an på signalet i området og hvor god antenne du trenger. Noen klarer seg med en innendørs "bordantenne" til 99kr og kan fint ta imot signal nede i en sokkelleilighet, mens andre må ha en høy mast med en stor aktiv yagiantenne som er peilet inn riktig retning.

Du kan sjekke signalmåleren på rikstv boksen og se hvor mange prosent du har på signalnivå og signalkvalitet, så ser du hva du har å gå på.
Victron Multiplus II 48/3000, Honda EU20i
Victron SmartSolar MPPT 150/35, 6x300W Mono
20x AGM 12V/86Ah (48V, 20.6kWh)
230V kjøleskap, oppvaskmaskin, stekeovn. Gasskomfyr, gassvannvarmer, dieselvarm

Shrek

Takk for svar!
Signalstyrke og kvalitet med den gamle, lille Yagi-antennen er opptill 100%/100% når den er nøyaktig siktet inn, så det tyder kanskje på at en panelantenne (med forsterker?) kan fungere bra?


Powered by SMFPacks Ads Manager Mod