E-up El bil batteri

Startet av Terjev, november 18, 2021, 16:01:43

Terjev

Hei.

Jeg er i ferd med å kjøpe et helt batteri fra en E-up.

Disse har celler som er 25amp stykket, og har en spenning fra 3,7-4,2 volt, altså Lithum ion batterier. grunnen til at jeg har tenkt å bruke dette er at det ligger flere moduler i dette, og hver modul har 12 pakker. disse har og skru tilkoblinger så er lettere og demontere og montere tilbake i en konfigurasjon som passer mitt behov.

Jeg kjører i dag et 24 v system. så planen min er å kjøre 7s12p. dette vil gi en batteri bank på ca 300amp i et 24 volt system.

Problemet mitt er valg av BMS, noen her som har gjort noe lignende og kan komme med litt tips og triks?

Kan forøvrig nevne at jeg har vurdert Nissan Leaf batteri, men har ikke helt funnet ut av hvordan det er bygd opp  ???

bstein

Leaf batteriet er prinsielt likt, men er pakket i moduler som har dobbel kapasitet av de som finnes i eup!

Det virker som det er REC bms som regnes som gullstandarden, denne snakker via CANBUS med forskjellige fabrikanter. Den har mange funksjoner men er kostbar - opp mot 10k for enheten med nødvendig tilbehør. Det finnes rimelige opsjoner om du ikke skal bygge noe som er avansert.

Røilern

Victron Smartsolar Charge MPPT 150/100
9 x 300W  paneler
12x2V 1100Ah Getek AGM
Victron Multi 5000W/120A 24V
220V kjøleskap, fryser, komfyr, mikro, vaffeljern, kaffemaskin og brødrister
Honda E

glamsland

Jeg har selv ingen erfaringer med forskjellige merker av bms, men har nå investert i ferdigbygd (bil)lithium ion batteri. Har lest ag sett alt jeg har kommet over siste halvåret om tema bms, og ser det er rec som er luxusvarianten, men de fleste andre er greie nok. Hadde jeg visst det jeg vet idag, så hadde jeg heller gjort som deg og kjøpt battetipakke og bygget opp fra grunn av. .  Det jeg ser av tester på nettet, er at til batterier av den (hytte) størrelsen, så anbefales ikke den superpopulære Daly.. den er vistnok fin til mindre pakker.  Det er flere som anbefaler Llt bms, de lager bms som ser ut til å selges under flere navn. https://www.lithiumbatterypcb.com/product/13s-to-20s-li-ion-or-lifepo4-smart-bms-relay-solution/


80m2 Hytte i sørlandskogen.
800w solcelle
"Suntracer" panelstativ
Epever 3000 hm 10022 hybridinverter.
24v/12kw lithium nmc  (kia Soul) el-bilbatteri.

ik@guard.no

Jeg har heller ingen erfaring med BMS, men følger litt med på bla youtube kanalen til "Off-Gride Garage" (https://www.youtube.com/c/OffGridGarageAustralia).

Etter å ha testet flere ulike modeller, har han landet på en JK BMS med aktiv celle balansering (https://off-grid-garage.com/battery-management-systems-bms/).

Terjev

Hei.

Takk for svar fra Alle.

Da får jeg bestille batteri og bms så får vi lage en test før vi monterer på hytten.


Powered by SMFPacks Ads Manager Mod