Kamera på hytta, Wi-Fi eller 4G? Hytte med 12 v solcelledrift.

Startet av Sæters, juli 29, 2022, 15:57:20

Sæters

Ønsker å montere kamera på hytta, ikke for å overvåke, men for øyeblikksbilder som viser snødybde m.m. Har hatt viltkamera med mulighet for å sende sms for å få bilde i retur. Fungerte kjempefint, men ble nesten umulig å holde i drift grunnet batterikapasitet. Det var også et ork å konfigurere og til slutt fikk vi det ikke til å virke i det hele tatt. Enten var det simkortet som sluttet å fungere, eller det ble for mye fingertrøbbel.

Kan tenke meg å prøve på nytt, da enten med et innendørs kamera som peker på taket til anneks, for å se snømengde, alternativt et utendørs kamera men denne gang med lite solcellepanel som lader batteriene.

Sparelys har noen forskjellige utgaver, men litt vanskelig ut i fra beskrivelsen å se om de fungerer på oppkall, som viltkameraet gjorde. Der kuttet jeg ut bevegelsessensoren, dvs det fungerte kun på oppkall. Trenger ikke og ønsker heller ikke et kamera som står på hele tiden og tar opp minste bevegelse på tunet.

Skal jeg ha via WI-Fi, må jeg kunne styre slik at det bare står på et par timer daglig slik at ikke batteriene tappes unødig. Lar det seg gjøre å styre et system slik?

Noen som har slikt utstyr og kan dele erfaring?

Ygnastølen

Interessant, ser frem til svar du evt får, har tenkt det samme selv.
Victron MultiPlus 5000W/120A 24V
Victron MPPT 250/100
Victron Cerbo GX
2040W solcelle paneler
20kwt lithium 16p7s, Rec Q BMS
Cami diesel/parafin ovn

Jutulhaugen

https://www.sparelys.no/4g-overvakingskamera-med-batteri

Jeg har et slikt, med solcellepanel, og det fungerer fint, innebygd 4g så trenger et SIM-kort.

Lader dårlig i kulde og er det noe særlig kaldere enn -10 hender det at jeg ikke får kontakt. Enkelt å lade med en powerbank eller ta kameraet inn og lade ved behov. Batteriet holder uansett flere mnd ved sporadisk bruk.
4 x 300w solcelle
4 x 290Ah agm 12v
EP solar mppt 
2000w Inverter
Wallas 40CC
Jets 12v
Lofra gasskomfyr/ventilator
Gasskjøleskap
Honda EU30 TFS

Sæters

Kan den brukes slik at du kan "bestille" øyeblikksbilde via oppkall og eventuelt koble ut bevegelsessensor, slik jeg har brukt viltkameraet? Bevegelsessensoren er vel uansett mulig å blende med tape vil jeg tro.

Sæters

Tror uansett at kamera via Wi-Fi utgår for meg og mine begrensede datakunnskaper. Viser til denne tråden hvor jeg selv var inne tilbake i 2017, og hvor jeg fortalte om mine opplevelser med viltkameraet, dvs før problemene startet.

https://byggehytte.no/index.php?topic=1665.0

 

Jutulhaugen

Jeg har koblet ut bevegelsessensor og kameraet "ligger dødt" inntil live stream starter når jeg kobler til via appen/web.

Veldig enkelt å sette opp; lastet ned appen, opprettet en bruker, skannet en QR-kode på kameraet med appen og det var det..
4 x 300w solcelle
4 x 290Ah agm 12v
EP solar mppt 
2000w Inverter
Wallas 40CC
Jets 12v
Lofra gasskomfyr/ventilator
Gasskjøleskap
Honda EU30 TFS

Jutulhaugen

4 x 300w solcelle
4 x 290Ah agm 12v
EP solar mppt 
2000w Inverter
Wallas 40CC
Jets 12v
Lofra gasskomfyr/ventilator
Gasskjøleskap
Honda EU30 TFS

Sæters

Takk, det så supert ut. Skal sjekke mmed leverandør av mitt viltkamera, om det er håp om hjelp. Alternativet blir nok noe slikt som det du har, eventuelt et nytt viltkamera, ser de har lengre batterilevetid på dagens utgaver. Vi savner å kunne se hvordan forholdene er på hytta, nesten som å være der selv :)

Slyboy

Kjøpte Reolink sitt 4G kamera. Monterer du på ett solcellepanel på dette står det omtrent til evig tid. Er veldig godt fornøyd. Jeg ar noe dårlig lading på vinteren. Det løste jeg med å kjøpe ett ekstra batteri som jeg har liggende oppladet hjemme og skifter etter cirka  2,5 mnd vinterstid.

https://www.magasinet.no/reolink-go-plus-4g-super-hd-med-solcellepanel?gclid=CjwKCAjw0dKXBhBPEiwA2bmObaNRKHkqk7M1cL6SrrEc67bUmMPn28ksBfMsv1KGHyYNt5tIhlYPqBoCh3AQAvD_BwE
Victron Multiplus II 48/5000, Cerbo + GX Touch, BMW 712 Smart
Smartsolar 250/60 MC4, 6 x Hyundai 395W mono
2x7kW Chainpro 48V LiFePO4, Honda EU20 & EU30iFs
Wallas 40, Gassbereder, koketopp & ovn.


Powered by SMFPacks Ads Manager Mod