Wallas og bioparafin.

Startet av Sæters, september 21, 2022, 08:32:09

Sæters

Har en eldre Wallas som jeg ønsker å bruke parafin, fremfor diesel på. Grunnrn er mest at det virker som diesel krever oftere rensing av ovn og at vi er kjempefornøyd slik det er i dag. Har så å si null soting og et bekymringsfritt forhold til Wallasen.

Bioparafin er nok noe annerledes enn tradisjonell parafin, men blir det store forskjellen? Regner med at det ikke er samme problem som med diesel, at man trenger egen for bruk på vinteren? Har lest at enkelte mener det må skiftes pakninger, da bioparafin angriper disse i større grad, men er dette realistisk? Kan det være en greie at man skal skape en ekstra inntekt for de som skal foreta denne servicen, eller er det hold i påstanden om ekstra slitasje. I så fall, hva slags pakninger skal det skiftes til og hvor kan disse kjøpes? 

Ygnastølen

Dette vet jeg ikke noe om, men jeg bruker selv parafin med en skvett diesel oppi. Ovnen min har gått på diesel tidligere, og justert for det.
Det ble sagt at det måtte justeres for parafin, og at jeg måtte kjøre på renset parafin, eller hva de kaller den som koster en formue solgt på hytte shopper.....
Jeg gikk bare over til pumpe parafin, og er happy med det, og Cami virker mere happy en meg, starter alltid på første slaget nå, ingen selvfølge med diesel tidligere og den går og går, og varmere mye mere....

Når alt dette er sagt, men som du sier; tror noen gjerne vil tjene penger som alle andre......, men som sagt, dette vet jeg ikke noe om:-)
Victron MultiPlus 5000W/120A 24V
Victron MPPT 250/100
Victron Cerbo GX
2040W solcelle paneler
20kwt lithium 16p7s, Rec Q BMS
Cami diesel/parafin ovn

Sæters

Vi har aldri hatt problem med ovnen og er superfornøyd, men har hittil hatt parafin av gamle typen. Vår har aldri gått på diesel, tror heller ikke den er justert for diesel, men vet ikke. Den er fra før 2005, vi kjøpte den brukt omkring den tiden.

Hvorfor bruker du en skvett diesel i parafinen?

fatso83

Bioparafin/biodiesel (HVO 100 o.l. som selges på Shell) skal fungere helt fint. Brenner veldig rent. Sunwind kunne ikke gjøre noen offisiell garanti, men de hadde selv kjørt en Wallas i to år på bioparafin i egne lokaler uten problemer. Noen sier at den er hardere på slanger og pakninger, så det er kanskje en greie.

Selv har jeg bare kjøpt 2x200l oljefat med parafin for halv pris av en entrepenør som driver og graver opp gamle oljefyrer. Fortsetter med det inntil det ikke er å oppdrive :)


Powered by SMFPacks Ads Manager Mod