Victron cerbo som mobil overvåking

Startet av glamsland, januar 22, 2023, 11:18:44

glamsland

Hei folkens.

Jeg har frem til d.d holdt meg til epever sine produkter, mest grunnet økonomi. I tillegg føler jeg de fungerer greit.
Men de mangler det siste lille ekstra i softwaren som feks victron har..

Det må sies at jeg dog har fått meg en victron smartshunt som jeg har koblet til en vegghengt smartpad inne i stua i hytta.. veldig fornøyd.

Jeg har idag mobil overvåking av min kombi-inverter/laderegulator (uphi 3000 hm 10022)  med en epever 4g modul.

Fungerer greit nok, kan se sol-lading, batteritemp, volt, forbruk, aggregat inn mm..

Men det er bare styring av ett(1) rele, som er et voltstyrt rele til feks autostart av aggregat. Kunne tenkt meg ett par til.. pluss flere muligheter til styring av aggregat. Den bruker også mye strøm bare ved å stå påskrudd(1.2A) , noe som ikke er greit nå i de mørke periodene.. vil gjerne skru den av i feks desember og januar etter at batteriet er fulladet.

Ser at victron cerbo gx er en mulighet her. Den har to releer ut, samt innganger til flere temp sensorer , styring av aggregat mm.

Ved å koble denne til enten victron lte 4g sender (bruker vistnok bare 1watt i standby), eller en mibil wifi router (ukjent forbruk.. 5-10watt?) , får jeg jo tilgang til smartshunten , samt mulighet til å styre aggregatet påen litt annen måte.  Jeg kan også bruke det ene releet til å skru av/på laderegulatoren via telefonen hvis jeg måtte ønske det.

Så til spørsmålet; hvordan blir det å bruke nettportalen eller app til victron når bare smartshunt er tilkoblet? Går det fint, eller vil det bli mye feilmeldinger eller annet på skjermen som ønsker at jeg skal koble til victron invertere og controllere?  Er det bare smartshunten som vises på skjermen?

En plass må man jo begynne.. kan jo fort bli andre utskiftninger til nye victron elementer senere😊

80m2 Hytte i sørlandskogen.
800w solcelle
"Suntracer" panelstativ
Epever 3000 hm 10022 hybridinverter.
24v/12kw lithium nmc  (kia Soul) el-bilbatteri.

Ygnastølen

Har du kjøpt Cerbo og wifi lager du deg profil på Victors gratis portal; VRM, om alt utstyret ditt snakker sammen via Cerbo får du opp absolutt alt der, inkl remote Control av alle funksjoner til Cerbo.
Victron MultiPlus 5000W/120A 24V
Victron MPPT 250/100
Victron Cerbo GX
2040W solcelle paneler
20kwt lithium 16p7s, Rec Q BMS
Cami diesel/parafin ovn


Powered by SMFPacks Ads Manager Mod