Cami termostat

Startet av ali_ben, januar 08, 2024, 12:56:57

ali_ben

Hei

Det er tydeligvis her Cami-ekspertisen finnes. Min Cami ovn fungerer egentlig veldig bra, men lurer på noe om romtermostat. Jeg har ikke innkoblet noen termostat (som jeg vet om hvertfall) og reagerer litt på at ovnen varmer veldig godt til å begynne med, men så dabber det av litt etter hvert. Om dere ser på vedlagte graf så virker det som om termostaten er innstilt på 10 grader, for når den når 10 grader så blir det ikke noe varmere. Til høyre for den røde streken så ankommer jeg hytta og fyrer i vedovnen. Da stiger temperaturen igjen. Kan det være at det er en "innebygget" termostat som skrur ned ved 10 grader eller hva tenker ekspertisen? camitemp.jpg

Automatiker

Hva slags ring hytta varm enhet har du?

Automatiker

Kommenterer litt mere. Tipper ovnen din er helt i orden og uten termostat. Når ovnen startes blir det relativt rask temp stigning ved ovnen. Etter som temperaturen stig blir det større luftsirkulasjon i hytta. Da blir det flere kubikk og dele varmen på, derfor saktere temp stigning. Så skal det etter hvert varmes opp vegger, sofa etc. Der overføres mere energi når temp diff blir større. Hvis du lar ovnen stå på 1 døgn til vil det bli varmere, men det er jo også et spm om du må sette inn en ovn til for å få det ordentlig varmt. Egen erfaring er at har varmen stått på så lenge at hytta er +10,ikke bare lufta inne, så er det greit å løfte resten av temperaturen. Kjenner ikke Cami bare wallas, men tror de er like slik at de går på det effekt reg er innstilt på til de kobler ut på termostat, da går de ned til 8-900w. Du kjenner det ved ovnen om den går på høy eller lav effekt.

ali_ben

Sitat fra: Automatiker på januar 08, 2024, 20:22:24Hva slags ring hytta varm enhet har du?
Jeg har en Sikom 12A+ med tilkoblet temperaturføler. Jeg er klar over at denne må skiftes ut innen 2025.

ali_ben

Sitat fra: Automatiker på januar 09, 2024, 09:21:49Kommenterer litt mere. Tipper ovnen din er helt i orden og uten termostat. Når ovnen startes blir det relativt rask temp stigning ved ovnen. Etter som temperaturen stig blir det større luftsirkulasjon i hytta. Da blir det flere kubikk og dele varmen på, derfor saktere temp stigning. Så skal det etter hvert varmes opp vegger, sofa etc. Der overføres mere energi når temp diff blir større. Hvis du lar ovnen stå på 1 døgn til vil det bli varmere, men det er jo også et spm om du må sette inn en ovn til for å få det ordentlig varmt. Egen erfaring er at har varmen stått på så lenge at hytta er +10,ikke bare lufta inne, så er det greit å løfte resten av temperaturen. Kjenner ikke Cami bare wallas, men tror de er like slik at de går på det effekt reg er innstilt på til de kobler ut på termostat, da går de ned til 8-900w. Du kjenner det ved ovnen om den går på høy eller lav effekt.
Takk for god forklaring. Jeg tenkte noe i samme baner som det du skriver, altså det med luftsirkulasjon. Den temperaturføleren jeg bruker som den grafen viser henger litt oppe på veggen og det er klart at varmen først stiger opp for deretter å fortrenge kald luft som da sirkulerer rundt i hele hytta. Ovnen starter jo hver gang og er også temmelig varm, men jeg må også nevne at jeg synes at nabohyttas nye M40 gir mer varme. Termostatfunksjonen på Cami er som du beskriver, når den slår inn for høy temp så skal ovnen gå ned til effekt "1". Jeg skal eksperimentere litt med dette neste gang jeg er på hytta.


Powered by SMFPacks Ads Manager Mod