Bygge på den gamle, eller bygge ny?

Startet av Rookie, januar 10, 2010, 20:44:12

Rookie

Vi har kjøpt en hytte nå nylig (30 kvm). Den er av to campinghytter som er satt sammen, så den er ikke stor. Vi fikk den billig, så vi betalte vel kun for tomta på ca. 2 mål. Vi vurderer å bygge på hytta, men er usikkre på om vi rett og slett skal bygge en ny på samme tomt. Isåfall ville vi hatt en på 60-70 kvm.
Vi må uansett støpe en plate, og flytte den gamle hytta for å få den godkjent.

Hva ville dere gjort - bygge ny, eller bygge på den gamle?

A.R.


Bidda

Velkommen til forumet.

Bygge nytt, helt klart, å beholde 30m2 gammelt som skal legge forutsetninger/begrensninger for et "påbygg" så det blir 60-70m2 mener nå jeg er litt bakvendt. Skulle du ha bygd på 20m2 så..... Mitt råd ihvertfall  ;)

Selg den du har på Finn og bygg noe du vil ha i lang tid.

Rookie

Ja, vi har vurdert det. Hvis vi bygger ny så bor vi i den gamle under byggeprosessen, så selger vi den på finn.no senere. Eller bruker den som anneks ;)

Veldig ålreit å høre andres meninger. Takk for kjapt svar!

Bidda

Det var lurt å bruke den som arbeidsbrakke. Har selv sett for meg at vi må kjøpe en campingvogn. Få høre hvordan det går videre, men masse bilder for det liker vi  ;D

Rookie

Ja, hvis vi bygger ny så er vi heldige som har noe å bo i så lenge. Er ikke lenge siden den ble satt opp, så det er ei fin og koselig hytte. Blir spennende å se hva det blir til :)

Skal prøve å oppdatere underveis i prosessen! :)

A.R.

utk

Vi har kjøpt en hytte på bare 34 kvm med saltak, den ligger på en fylling der det bare er mulig å plasere et tilbygg mot vest. Selv i den retningen må det graves og bygges støttemur om tilbygget skal bli mer enn 4x4 m. Problemet er takutformingen på tilbygget, skal en ha :
a) Saltak samme vei som hovedhytta (som på naustrekker, hvordan får en da taket tett)
b) Saltak vinkelrett på hovedhytta
c) Nedsenket tilbygg med pulttak slik at taket mot vest forlenges
Jeg har skisser og skl prøve et par vedlegg. Tomta er ganske stor så det er ingen problem med anneks men det var utvidelse av hovedhytta som var ønskelig.

Hans

Valg av takløsning kommer noe an på hvor hytta ligger hen. Å drenere vekk regnvann er mulig ved å lage et lite fall den ene veien, men ligger hytta en plass der du kan forvente mye snø og is ville jeg vært betenkt for å bruke "naust-rekke-løsningen"
Vi bygger hytte i Birtedalen i Fyresdal kommune.
Prosessen dokumenteres på http://byggehytte.wordpress.com/ og på http://twitter.com/ho_hodol

Mette

Hvis mulig, ville jeg beholdt det gamle som anneks eller bod. Så bygger du den nye hytta på resterende tomt ;)


Powered by SMFPacks Ads Manager Mod