november 21, 2024, 11:08:39


Rosa Petra ovn

Startet av Hyttami, april 02, 2010, 18:11:12

Hyttami

april 02, 2010, 18:11:12 sist endret: april 03, 2010, 22:17:29 by Hyttami
Har lyst til å endre dette innlegget litt. Er egentlig interessert i å høre om bruken av stekeovnsfunksjonen generelt på vedkomfyrer - uavhengig av merke.

Er det noen med erfaring i bruk av Rosa Petra komfyr?
Er spesielt interessert i å høre om hvordan stekeovnsfunksjonen virker i praktisk bruk.

Reklamen for Rosa Petra sier :
Rosa vedfyrt kjøkkenkomfyr er en nostalgisk vedkomfyr
med moderne fyringsegenskaper. Komfyren har ringer i
topplaten, brennkammer av støpejern, varmeskap under
stekeovn, askeskuff og vedskuff i bunnen.


Vi bygger hytte på Espelifjellet i Etnedal sommeren 2010
http://lavstandardhytteietnedal.blogspot.com/

Vullum

Hei! Er akkuratt nesten ferdig med å bygge hytte (blir vel kanskje aldri helt ferdig:) :) Mangler å montere toalettløsning og litt småtteri. Var heldig å fikk kjøpt en vedkomfyr fra Bye, Rosetta Petra, den er litt mindre enn Rosa Petra. Montert denne på kjøkken i sommer med ovnsrør på vel 1 m på skrå opp veggen og inn gjennom tømmerveggen og inn på pipe som går opp istua. Vedkomfyren fungerer helt suverent. Blir fort varm og avgir masse varme, er såpass stor at den får stor varmeflate. Stekeovnen har blitt brukt til steking av brød, pizza og noen kjøttretter hittil. Og den fungerer helt strålende. Det er en hendel som gjør at det åpner for varme rundt stekeovnen, men den har vi ikke brukt, det blir varmt nok likevel i stekeovnen. Det er opp mot 200 grader etter en times fyring uten å regulere spjeldet :) og sikkert ennå raskere om man åpner. det. Er kjempefornøyd så langt. Vi har ellers famile på annen hytte i nærheten som har samme ovn og de har brukt den et par år og de som anbefalte komfyren. Den blir forørig fort kald når man slutter å fyre, magasinereer ikke varme, men når den først er varm så er det bare å slenge inn en pinn i ny og ne så holder sden seg varm :)

Hyttami

Takk for tilbakemelding. Vi kom til at vi ikke skulle ha ovn på kjøkkendelen av hytta, men inne i stuedelen istedet. Siden vi syntes disse ovnene hadde utseende til en typisk kjøkkenkomfyr så gikk vi bort fra de. Takk iallefall for tilbakemelding!

nidelven_skyline

Så vidt jeg vet så har Arne Brimi en ovn fra LaNordica Extraflame på sætra si. Husker ikke hva den heter, men er den med den breieste steikovnen. Og han er visstnok kanonfornøyd. Ryktene skal ha det til at hvetebakst blir uovertruffen i slike ovner. Selv skal jeg investere i en Rosa Petra. Gleder meg!


Powered by SMFPacks Ads Manager Mod