Hvor mye skal en megler ha for å selge hytte?

Startet av Fjellstølen, juni 30, 2010, 17:16:09

Fjellstølen

Hei, jeg har en hytte på fjellet som jeg vurderer å selge.

Hva er vanlig prosentsats for en megler nå? Tenker på selve megleravgiften, og ikke prisen på anonsering etc - bare hva megleren skal ha for salget.

Salgsprisen på hytta er ca 2mill kr.

Noen som har solgt hytte siste året og kan fortelle meg hva megleren tok for salget?

Stardustsilver

Hei
Hvis du åpner et hvilket som helst prospekt, så skal det stå et sted hva meglers vederlag er. Ellers så tilbyr jo de fleste meglere en gratis verdivurdering, og da vil de jo samtidig sette opp et tilbud på hva salget koster.
Værstasjon på hytta: www.weather-skottasen.com
Værstasjon hjemme: www.weather-lillehammer.com

Fjellstølen

takk for tipset. Jeg finner meglers provisjon i prospekt for boliger, men har ikke funnet det i noen hytteprospekt så langt.

hyby

Hyttesalg er vel ganske lite homogent i forholdt til å selge en bolig i sentrale strøk.
Vil tro at salgstid og ikke minst avstand, reisetid og antal visninger for megleren vil kunne utgøre en veldig vesentlig variabel, ved siden av % honoraret. Sørg for å ha full avtalekontroll på disse kostnadene, med mindre du tar selve salget selv.. ?
  ;)

torbjorn2

Hei!

Hvor mye megler tar i provisjon er avhengig av hvor lett/tungsolgt megler tror hytta er, avstand til hytta og estimert verdi.

En hytte som ligger innen rimelig avstand, 1-2 timers kjøring til f eks. 2 millioner vil i meglerprovisjon ligge på rundt kr. 50.000,- inkl. mva.

Sørg for å bruk en megler med god lokalkunnskap og som gjerne har omsatt en del hytteeiendommer i samme område tidligere. Sørg også for at hytta blir markedsført i det området de fleste potensielle kjøperne kommer fra (ingen som bor på Geilo kjøper hytte på Geilo...)

Lykke til!

Mvh Eiendomsmegler MNEF

Kenneth S

I 2006 så skulle jeg selge en hytte, ønsket pris var 1,7 mill. Hadde verdens nydeligste meglerfrøken på besøk. Det endte med at meglerfirmaet ville sette hytta til 1,59 + at de skulle 75 tusen for jobben. Dermed ble ikke det noe av. Avventerte dermed hytta selv på Finn for 1,79. 13 dager etter var den solgt for 1,7. Brukte da Advokatoppgjør AS til å ta seg av det formelle. Dette kostet tilsammen nesten 10000 inkl alt.

Så i 2007 solgte jeg en hytte til 2,65 mill. Hadde da fastpris fra megler på 50000,- inkl mva.
Jobber i Gausa AS
Leverandør av Byggmann Hus & hytter.
www.gausa.no


Powered by SMFPacks Ads Manager Mod