Lage hytte-tegning på data

Startet av Itzy, august 22, 2010, 12:37:09

Itzy

Hvilket program bruker dere for å lage en plantegning til hytten? Finnes det noe i standard word-pakken? - eller må en innstallere tilleggspakke.

Lasse Elden

Hei!

Tror MS Office har noe for inredning (seng, stoler etc). Du kan jo ta en titt på Google SketchUP. Tror det finnes en gratisversjon (prøveperiode). Der får du også instruksjoner / opplæringsvideoer. Men som alle slike programmer må du prøve deg frem. For møblering kan du forsøke www.viseno.no e.l.

Lykke til!

Itzy

Takk. :) Det skal jeg sjekke. Frem til nå har jeg bare skissert for hånd på et ark - tatt frem speilrefleksen med zoomen - og sendt dette over mail. Har fungert som skisser - men ikke helt representativt i forhold til måltaking o.l.

hyby

Skal du ha noe gratis og ønsker å se hvordan hytta blir, kan jeg anbefale Google scetchup.
Tar litt tid å sette seg inn i finessene.
Men veldig fint når du har lært det.

Fikk til og med lagt inn tomtekartets koter og finsupplerte med en del egenmålte punkter. Slik at jeg kunne se hyttas plassering i 3D fra alle ønskelige vinkler på tomta. Og flytte rundt på den til den kom et passende sted i terrenget :-)

Etter enda litt mer plundring, kan man også hente inn bilder av materialer etc. og "fargelege" gulv med akkurat den parketten du ser på, og de steinene du skal ha på peisen....

Men jeg supplerte jeg med et annet gammelt gratisprogram som jeg kunne fra før av (floorplan 3D) for selve de tekniske plantegningene.

Itzy

Flott å høre om andres erfaring. Jeg skal sette meg ned en dag jeg har litt tid og se hva jeg får til.  ???


Powered by SMFPacks Ads Manager Mod