Finsk lammell laft

Startet av RogerRoy, september 01, 2010, 20:46:51

RogerRoy

Hei, noen som har erfaringer eller synspunkter på bruk av finsk laminert laft i dimensjon ca. 180x205 (finnes i andre også) til oppsetting av egentegnet hytte.  Finnes flere leverandører som kan levere alt trematriale inklusive laftekasse, dører, vinduer panel, takstoler etc. 
Lurer også på om det finnes noen som har erfaring med oppsetting ?
Finnes i firkantet eller forskjellige ovale profiler.

gga

Hei !
Driver å setter opp en hytte nå med lametømmer fra Canada. Noe spesielt du lurer på? (8" * 8" D-profil).

mvh Gunnar

RogerRoy

Hei,
Ja jeg lurer bl.a. på hva slags erfaringer man har med kvaliteten.
Ikke minst så er jeg også ute etter å finne noen som har erfaring med å sette opp laftekassen og montere taket slik at bygget blir lukket forholdsvis raskt og riktig.
Forbereder bygging i Vinje i 2011.  Det står vel mellom bindingsverk eller lamell-laft fra Finland.  Hvis jeg velger den finske varianten trenger jeg også håndtverkere som er villige til å sette den opp, og det er ikke så enkelt å finne noen med erfaring.
Jeg tar gjerne imot forslag på/fra håndtverkere på E-mail.

drsakke

Det skall være veldig høy kvalitet på disse, ex. Finnlamelli (http://www.finnlamelli.fi/eng) og  Mammuttihirsi (http://www.mammuttihirsi.fi/en) er annerkjente produsenter.

byggebolig.no
Er det hvertfall en(Britax) og hans far som bygger hus med tømmerkasse fra Finnlamelli

link:
http://www.byggebolig.no/index.php?topic=8709.0

Spør han...

MVH
Sakke

Mette

Laminert laft fra Finland er nok bra. Vi vurderte dette selv når vi skulle bygge tømmerhytte, men fant ut at vi synes det ble litt kjedelig da stokkene ikke vil sprekke opp litt slik som vanlig laft. Laminert laft blir også like rett og fint som maskinlaft, noe som heller ikke var positivt i våre øyne.

Uansett lykke til med valget :)

RogerRoy

Takk for kommentarene.
Jeg er enig i at det kan bli litt kjedelig med firkantet profil på laftestokkene hvis det skal brukes finsk lamelll-laft på hytte.  Nå er det slik at vi ikke får lov av Vinje kommune til å bygge med de firkantede profilene.  En profil som er oval på begge sider er derimot Ok (DD-log).  Har sett på et par hytter i Rauland med denne profilen og med en mørk farge kan den bli veldig fin.  Har nå hentet inn noen tilbud på dette basert på egen tegning, men har også Familiehyttas Gaustablikk som et alternativ.  Det ligger an til en finsk løsning hvis vi blir enig med leverandørene og får noen til å sette den opp.  Er nå i forhandlinger med et par stykker, så får vi se...


RogerRoy

Etter å ha samlet inn en mengde informasjon og priser fra finske leverandører har vi nå snudd helt om.  Vinje kommunes saksbehandlers "sære" krav til profilvalg gjør at den økonomiske gevinsten ved å hente laftet fra Finland er såpass liten i forhold til risikoen at vi dropper det og går for norsk bindingsverk.
Vi har fått Eventyrhytter til å modifisere tegningene for en av sine hytter slik at de dekker de fleste av de ønsker vi har til utforming.  Vi velger derfor å gå videre med dem.

Nextstep

Det er to norske produsenter som leverer lameltømmer, og da i en norsk tradisjonell profil: Røroshytta (som utelukkende benytter lamelltømmer) og Øverbygg som leverer både heltre og lamell.


Powered by SMFPacks Ads Manager Mod