liten tømmerhytte i forfall - noen som har prøvd å redde slikt?

Startet av pupopa, oktober 07, 2010, 07:23:26

pupopa

hei, her i lia står det en gammel tømmerhytte, åpen for alle til allmenn bruk. fantastisk turmål med overveldende utsikt, kjempeflott å ha når det regner. men: bygget er i forfall. taket har så smått begynt å ikke være tett lenger, i tillegg er treverket angrepet av en slags treorm, og noen av bjelkene er gjennomrotne. spesielt "inngangen" ser ille ut, de to bjelkene ved siden av døren henger i løse luften, bærebjelkene ser dere på bildet nedenfor. har tenkt å legge noe under de to rotne, stående bjelker, men vet ikke hvordan resten skal kunne fikses. her er masse arbeid! så er det det med at hytta er 146 år gammelt, og det minner meg om alle de historiene der folk har søkt til fylkesmannen/kommunen om å få ordnet et slikt allmennt bygg, men fikk beskjed om at det måtte restaureres tidsriktig. og så raser alt sammen fordi ingen har råd til jobben og engasjementet kveles. ::) ja, kanskje noen har noen gode erfaringer å komme med ift et slikt bygg?

nidelven_skyline

Hei,

Jeg har et lignende prosjekt som står og venter... Men jeg har tatt en prat med et lokalt laftefirma og ble overrasket over hva de har reddet av tidligere prosjekt. De hadde gjort en jobb på ei seterbu som så ut som hadde en voldsom "hengemage" pga dårlig grunnmur som hadde rast ut. På det prosjektet hadde de klart å berge mesteparten av tømmeret, og bare erstattet noen få stokker.

Men kostnadene er jeg usikre på. I det tilfellet jeg nevnte over hadde setra blitt plukket ned, transportert til laftehall, reparert og bygget opp inne og så tatt ned, transportert ut på ny grunnmur og montert igjen.

Det spørs om kostnadene blir av et annet kaliber enn hva som dere har av tilgjengelig midler...

pupopa

å ja, dette blir i hvert fall for mye! :o det er jo kjekt å få gjort noe, men her er det også 300 høydemeter med svært bratt sti å jobbe med, alternativt helikoptertransport. så all redning bør foregå på stedet... har skrudd fast noe trykkimpregnert treverk i den ene helt oppspiste tverrlekteren. det var noe å skru i helt ytterst, men i midten er treverket mykt og ødelagt. har også fått lagt og skrudd fast noe under de stående bjelkene. får se hvordan det utvikler seg. :)

har du slik erfaring fra før eller lukter ditt prosjekt av prøving og feiling det også?


Powered by SMFPacks Ads Manager Mod