Kan man stole på håndverkere?

Startet av Hans, mars 11, 2008, 10:10:50

Hans

Idag er det nok en historie i mediene om en familie som er i tvist med håndverkere om ferdiggjøring av ei hytte i tide.

Jeg synes stadig vekk at jeg hører eller leser slike historier om folk som i større eller mindre grad er misfornøyd med utbyggere eller håndverkere, og jeg lurer egentlig litt på hva man kan gjøre for å sikre seg.

Jeg bygde hus for ca ti år siden og fikk da det levert "klar til maling" og med fem års reklamasjonsrett fra utbygger. Vedkommende firma lever i beste velgående den dag i dag, men jeg ser jo mange ting ved huset som tyder på noe slurvete håndverk. Poenget er jo bare at det er først nå dette begynner å komme til overflaten, så fem års reklamasjonsrett er vel egentlig bare et salgsargument? Nå tenker jeg sånn at det vel skal være mye galt for at f.eks. et bad skal ha synlige fuktskader etter bare fem år.

Etter hvert har jeg fått så liten tillit til håndverkere og bygningsbransjen i sin helhet, at når jeg nå skal i gang med hyttebygging så planlegger jeg å gjøre mest mulig selv. Greit nok, det tar nok noe lengre tid, men billigere blir det og jeg tror det kommer til å bli like bra resultat, og ikke minst: Dersom noe skulle måtte justeres på senere, så vet jeg hvor hver eneste lille bordbit er montert :)

Er det andre som har noen synspunkter på dette, og som evt kan korrigere mitt syn på byggebransjen?  :)
Vi bygger hytte i Birtedalen i Fyresdal kommune.
Prosessen dokumenteres på http://byggehytte.wordpress.com/ og på http://twitter.com/ho_hodol


Powered by SMFPacks Ads Manager Mod